Julkisen taiteen kutsukilpailu - avoin portfoliohaku taiteilijoille

Piirretyssä havainnekuvassa ison pihan päässä Luonnonmaan perhetalon rakennus.

Luonnonmaan perhetalolle ja Kalevanniemen kampuksen varhaiskasvatuksen yhteyteen etsitään kaksiosaisen julkisen taiteen haun kautta julkisten taideteosten tekijöitä. Avoimeen portfoliohakuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat ammattitaiteilijat ja taidetyöryhmät. Portfoliohaku on avautunut 5.4.2022 ja se päättyy 6.5.2022. Kutsukilpailu avataan kesäkuussa 2022. Portfoliohaussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran portfoliohaun ohjeistusta.

Julkista taidetta Luonnonmaan Perhetaloon ja Kalevanniemen kampukselle

Naantalin kaupunki on avannut avoimen portfoliohaun, jolla etsitään ammattitaiteilijoita tai taiteilijaryhmiä toteuttamaan julkiset taideteokset kahteen kaupungin perhetalohankkeeseen; Luonnonmaan Perhetaloon ja Kalevanniemen varhaiskasvatuksen tiloihin. Perhetalot kokoavat saman katon alle neuvolan, varhaiskasvatuksen, esiopetuksen sekä perusopetuksen 1–6 luokkien tilat. Näiden lisäksi tiloja löytyy myös kädentaidoille, liikunnalle ja tapahtumille. Kaupunki haluaa panostaa perhetalojen viihtyvyyteen ja luoda kiinnostavan oppimisympäristön naantalilaisille lapsille ja nuorille. Julkinen taideteos tai teoskokonaisuus luovat viihtyvyyttä ja toimivat kouluympäristössä myös oppimisen lähteenä.

Avoin portfoliokilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Portfoliohaku on voimassa 6.5.2022 asti, jonka jälkeen kaupunginjohtajan nimittämä julkisen taiteen työryhmä valitsee portfolioiden perusteella taiteilijat kutsukilpailuvaiheeseen. Kutsukilpailussa taiteilijat esittävät suunnittelemansa taideteoksen luonnokset, joiden joukosta toteutettavat teokset valitaan.

Julkisen taiteen työryhmän jäsenet:

  • kiinteistöpäällikkö Pekka Alm
  • kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija Anu Anttila
  • yhteisötaiteilija Heidi Häyry
  • museojohtaja Anne Sjöström
  • kaupunginarkkitehti Kaisa Äijö
  • kuvataiteilija Teija-Tuulia Ahola (Suomen Taiteilijaseuran nimittämä)
  • kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemi (Suomen Taiteilijaseuran nimittämä)

Voit seurata tällä sivulla taidekilpailun etenemistä.

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kasvatus ja koulutus
Taiteet
Rakennettu ympäristö