Celian äänikirjat

Mies ja nainen kuuntelevat äänikirjoja

Mikäli painetun kirjan lukeminen on vaikeaa, Naantalin pääkirjastossa voi lainata tavallisten äänikirjojen lisäksi myös Saavutettavuuskirjasto Celian CD-äänikirjoja tai liittyä Celian maksuttoman äänikirjapalvelun asiakkaaksi. Celian äänikirjat ovat tarkoitettu ainoastaan lukemisesteisille henkilöille.

Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi liittymistä varten tarvitsee varata aika kirjastosta.

Celian äänikirjat lukemisesteisille henkilöille

Saavutettavuuskirjasto Celia on valtakunnallinen asiantuntijakeskus, joka tuottaa ja välittää äänikirjoja kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on hankalaa esimerkiksi heikentyneen näön, oppimis- tai lukivaikeuden, muistihäiriön, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Celian äänikirjapalvelu on maksuton ja sen jäseneksi voi liittyä Naantalin pääkirjastossa.

Celian valikoimasta löytyy kauno- ja tietokirjallisuutta eri-ikäisille sekä oppikirjoja. Yhteensä kokoelmassa on jo yli 50 000 äänikirjaa. Celian äänikirjakokoelmaan voi tutustua Celianet-verkkopalvelussa.

Naantalin pääkirjastosta on lainattavia Celian CD-äänikirjoja. Lisäksi Vaski-kirjastojen yhteisessä kokoelmassa on yli 2000 Celian CD-äänikirjaa, joita voi varata ilmaiseksi. Kirjastosta lainattavien Celian äänikirjojen laina-aika on 28 vuorokautta.

Celian äänikirjojen kuuntelu

  • Celian äänikirjoja voi kuunnella suoraan verkosta tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Kirjan voi myös ladata ja siirtää kuunteluohjelmaan. Ohjeet kuunteluun Celian sivuilta.
  • Celiasta saa myös äänikirjoja CD-levymuodossa, mikäli verkkokuuntelu ei ole mahdollista. Celian CD-äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi CD-soittimella, joka toistaa mp3-tiedostoja tai Daisy-soittimella. Daisy-soittimia voi anoa lainaan Näkövammaisten liitosta.

Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi

Celian asiakkaaksi voi liittyä Naantalin kirjastossa. Todistusta lukemisen vaikeudesta ei tarvitse esittää. Celian asiakkaaksi liittymistä varten varataan aika pääkirjaston neuvonnasta tai kirjaston henkilökunnalta.

Kirjastovirkailija
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Puhelinnumero
02 4345 533
Matkapuhelinnumero
044 711 5273
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Kirjastot

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kirjastot