Soveltava liikunta

Fysioterapeutti kuntouttamassa

Soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan niiden henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden, toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja heidän liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Tavoitteena on tarjota esteettömiä, monipuolisia, yhdenvertaisia, laadukkaita ja innostavia liikuntapalveluita kaiken ikäisille ja näin edistää jokaisen hyvinvointia ja terveyttä omassa elinympäristössä. Tavoitteena on mahdollistaa liikunnallisia toimintoja, ryhmiä, kursseja ja tapahtumia asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan koko kauden, sekä osallistaa kokemusasiantuntijoita palvelujen kehittämiseen. Vahvaa yhteistyötä tehdään niin eri toimijoiden, järjestöjen kuin ympäristökuntien kanssa.

Saattajakortti - avustajan kanssa liikkumaan ja kulttuurin pariin!

Turun seudun 11 kunnassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paimiossa, Raisiossa, Ruskolla, Sauvossa ja Turussa on käytössä yhteinen Saattajakortti. Saattajakortin tavoite on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Vaikeavammaisille, joilla on perusteltu kahden avustajan tarve, voidaan myöntää kaksi korttia.

Uusi saattajakortti anotaan saattajakorttihakemuksella, joka löytyy sivun alareunasta. Vanhan saattajakortin uusiminen tulee tehdä kortinhaltijan toimesta voimassaoloajan päätyttyä . Uusiminen tehdään samalla hakemuksella kuin uuden kortin anominen. Saattajakortti käy pääsääntöisesti Naantalin kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluiden omissa toiminnoissa sekä tapahtumissa. Saattajakorttiin liittyvissä asioissa lisätietoa antaa soveltavan liikunnan ohjaaja, jonka yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta.Tietoa saattajakortista ja kortin käyttöpaikat. 

Lisätiedot Naantalin avustajapalveluista. 

EU:n Vammaiskortti

EU:n Vammaiskortti on vapaaehtoinen kommunikoinnin ja osallistumisen apuväline. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea osallistumisessa yhteiskunnan toimintaan. EU:n Vammaiskortti on voimassa kymmenen (10) vuotta. Tämän jälkeen kortin voi uusia. 

Lisätietoa EU:n Vammaiskortista

Avustajakeskus

Näkö-, liikunta- ja kehitysvammaiset sekä muistiasiakkaat voivat kysyä avustajaa myös Avustajakeskuksesta avustajakeskus@avustajakeskus.fi, 02-251 8549. Avustajakeskuksen sivuille pääset tästä linkistä www.avustajakeskus.fi. 

Liitteet

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistysvirasto, Tullikatu 11

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikunta ja ulkoilu