Soveltavaa liikuntaa lapsille, nuorille ja perheille

Lapsia leikkimässä leikkivarjolla

Kevät 2023

Erityisen kiva ratsastuspäivä perheille Metsälehdon tilalla  

Keväällä järjestetään soveltavan liikunnan ratsastuspäivä perheille Metsälehdon tilalla (os. Vuoristotie 7, 24130 Hietamäki, Mynämäki) sunnuntaina 28.5. klo 10-15. Hinta 35 €/lapsi ja 35 €/aikuinen (sis. ratsastus- ja valjakkoajo-opetusta sekä lämpimän välipalan tallin puolesta). Aikuinen voi toimia myös pelkästään avustajana, jolloin maksua ei tarvitse suorittaa. Ryhmään mahtuu max. 6 perhettä. Ilmoittaudu Erityisen kiva ratsastuspäivä perheille

Erityisen kiva ratsastuspäivä on tarkoitettu nuorelle tai lapselle, jolla on erityisohjauksen tarve sairauden, psyykkisen oireilun, liikuntarajoitteen, vamman tai toimintakyvyn heikentymisen takia. Päivät sopivat myös pyörätuolia käyttäville. Fyysisen ratsastuksen lisäksi vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa.  Ratsastustaitoja ei tarvitse olla etukäteen vaan jokainen voi kokeilla ratsastusta omien taitojen mukaan tai talutuksessa. 

Tallin puolesta on mukana kaksi yleisavustajaa. Mukana saa tarvittaessa olla myös maksutta oma hevosiin tottunut avustaja. Lisätietoja voi kysyä suoraan tallilta Tiina Gustafsson, tiinachoko@gmail.com, 044 9962535 tai Naantalin liikuntapalveluista. 

 

Erityisen kiva uimakoulu 5-16.6 

Tervetuloa erityisen kivaan uimakouluun!

Uimakoulu järjestetään 5.-16.6 Uintikeskus Ulpukassa, Raisiossa. ILMOITTAUDU TÄSTÄ
Kurssi kestää kaksi viikkoa, ryhmä kokoontuu joka arkipäivä klo 14-16. Uimakoulu on tarkoitettu 6-15- vuotiaille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.
Ryhmässä järjestetään samanaikaisopetuksena alkeis- ja jatkouimakoulu.

Kurssin hinta on 71,50 €/ 2 vkoa. Kurssimaksu sisältää uimakoulumaksun, 10x uintikortin, korttipohjan, uimataitomerkin ja diplomin.
Uimakoulussa on mukana kaksi opettajaa sekä yleisavustajia. Uimakoululaisella on mahdollisuus ottaa oma avustaja mukaan veloituksetta. Palkkioksi osallistumisesta oma avustaja saa 5x Ulpukan uintilippuja.

Uimakoulu järjestetään yhteistyössä Raision, Naantalin, Maskun ja Ruskon liikuntapalveluiden toimesta.

 

Soveltavan liikunnan toiminta koulujen yhteydessä

Lapsille ja nuorille järjestetään myös erilaisia kerhoja, kursseja ja tapahtumia koulujen yhteydessä viikoilla 3–20 (ei koulujen loma-aikoina eikä arkipyhinä) myös soveltavan liikunnan osalta integroidusti kuin omana toimintana. Kaikki toiminnat, sisällöt, ajankohdat ja ilmoittautumislinkit löydät sivulta naantali.fi/sunharrastus.

Syksy 2023

Lasten soveltava liikunta päivittyy kesän aikana. 

 

Löydä oma seura- sivusto

Paralympiakomitean Löydä oma seura- sivustolta löytyy valtakunnallisesti urheiluseuroja ja muita toimijoita joissa on jo erityistä tukea tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Tutustu Löydä oma seura-sivustoon

Soveltavaa liikuntaa seudullisesti

Naantalin ja lähikuntien soveltavan liikunnan tarjontaa on koottu yhteiseen  Rajatonta liikuntaa- liikuntaoppaseen. Opas pdf-liitteenä.

Liitteet

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Liikunta ja ulkoilu