Soveltavaa liikuntaa lapsille ja nuorille

lasten ja nuorten kädet

Soveltavaa palloilua kehitysvammaisille maanantaisin 26.8.-2.12.19 klo 15.30-16.45 Suopellon koululla

Ryhmä on tarkoitettu eri-ikäisille, itsenäisesti tai henkilökohtaisen avustajan kanssa selviäville henkilöille. Pelaillaan kauden aikaan muun muassa sählyä ja jalkapalloa ryhmäläisten toiveet huomioiden. Kaikki pääsevät pelaamaan! Toiminnan ytimenä on liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen. Vastuuohjaajana Telmo Manninen. Tunti toteutetaan, jos ilmoittautuneita on vähintään 10.

Hinta 30€Mukaan sisäpelikengät, sisäliikuntavarustus, sählymaila sekä suojalasit. Tarvittaessa mailan voi myös lainata

Paikalla salissa viimeistään klo 15.45. Suopellon koulun osoite Rimpikuja 4. Ilmoittautuminen soveltavaan palloiluun tästä linkistä.

Soveltava ratsastuskurssi lapsille 

Aika: Lauantaisin 24.8.-21.9.2019 klo 13.15-14 (5 kertaa)
Paikka: Metsälehdon tila, Vuoristotie 7, 23140 Hietamäki, Mynämäki
Hinta: 60 € (sis. ohjauksen, taluttajan ja varusteet). Kurssille otetaan 3 ratsastajaa.

Huom! Ilmoittaudu ratsastuskurssille to 22.8. klo 12 mennessä 

Soveltava ratsastuskurssi on tarkoitettu lapselle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi.  Vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti vahvistamalla tunnetaitoa, itsetuntoa ja elämänhallintaa.

Ratsastajalla on oltava joko oma, hevosiin tottunut avustaja mukana tai avustajaa voi tiedustella suoraan tallilta. Avustaja on 7 €/ratsastaja per kerta ja maksu suoritetaan paikan päällä avustajalle.

Yhteyshenkilö: Tiina Gustafsson tiinachoko@gmail.com, 044 9962535.

 

Kerhot koulujen yhteydessä

Karvetin Elämyskerho  1.-3.luokkalaisille keakiviikkoisin 25.9.-11.12. klo 13-13.45 (Kerhoa ei ole 9.10. eikä 20.11.). Kerhoon mahtuu 8 lasta. Kerho toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 5. Ilmoittautuminen Elämyskerhoon tästä linkistä.

Kerhossa vahvistetaan ja harjoitetaan muun muassa yhteenkuuluvuutta sekä arjessa tarpeellisia liikunta- ja rauhoittumistaitoja lasten toiveet ja tarpeet huomioiden. Paikkana toimii Karvetin Monitoimitalo (Ripikatu 10) ja sen ympäristö. Sään mukainen varustus. Kerho on maksuton. 

 

Velkuan Tunneseikkailu-kerho. Lisätiedot soveltavan liikunnan ohjaaja heidisusanna.suominen@naantali.fi.

 

ElämysSporttis 5-9–vuotiaille tiistaisin 10.9.-26.11. klo 16.15-17.00 Kesti-Maariassa  

Tunnilla tutustutaan leikinomaisesti ja hauskaa pitäen erilaisiin liikkumisen muotoihin välineillä ja ilman, sisällä ja ulkona, sekä vahvistetaan ja harjoitetaan yhteenkuuluvuutta, motorisia perustaitoja sekä tunne- ja rauhoittumistaitoja. Toiminnan jokaisen lapsen luonnollisten ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja kohtaaminen sisäisen liikuntamotivaation herättämiseksi.

Hinta 20€. Kerho toteutetaan moniammatillisesti. Mukaan mahtuu 12 lasta. Tunti toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10. Ilmoittautuminen ElämysSporttikseen tästä linkistä.

Vastuuohjaajina Heidi Suominen ja Hilla Johansson.

 

Soveltavan liikunnan alkeisuimakoulu yli 5-vuotiaille Raision uintikeskus Ulpukassa

Soveltavan liikunnan alkeisuimakoulu ryhmä I järjestetään 14.-16.10., 21.-24.10., 28.-30.10. klo 17.00-18.15. Mukaan mahtuu 6 lasta, oma avustaja mukana. 

Osallistumismaksu on 45 € (sisältää lapsen sisäänkäyntimaksun, allasopetuksen ja vakuutuksen). Opetuskertoja on yhteensä 10.

Lapsella tulee olla oma avustaja mukana. Saattajakortilla avustajan sisäänpääsy on automaattisesti ilmainen. Jos avustajalla ei ole saattajakorttia, ole yhteydessä heidisusanna.suominen@naantali.fi.

Uimakoulu on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille naantalilaisille, jotka ensi kertaa osallistuvat kaupungin järjestämään alkeisuimakouluun. Allasaika on 30 min.

Ilmoittautuminen alkaa liikkuvanaantali.fi verkkokaupassa keskiviikkona 18.9.2019 klo 18.00. 

 

Soveltava aikuinen-lapsi keilaus -kurssi (5 kertaa) Raision Keilailukeskus

Aikuinen-lapsi keilaus -kurssi keskiviikkoisin  25.9, 2.10, 9.10, 23.10, 30.10 klo 17.30-18.30 Raision Keilailukeskus Varppeenkatu 24, Raisio.

Tutustutaan keilailuun ja opetellaan radalla keilailua ja toimintaa. Kurssi on tarkoitettu lapselle, jolla on erityisohjauksen tai sovellutusten tarve sairauden, liikuntarajoitteen, vamman, elämäntilanteen tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi. Mukana oma tuttu aikuinen.

Hinta 44€ / aikuinen-lapsi pari (sisältää ohjauksen, harjoittelun ja kengät). Kurssille mahtuu 5 aikuinen-lapsi paria. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita pareja on vähintään 3. Ilmoittautuminen aikuinen-lapsi keilaus -kurssille tästä.

 

Syyslomalla Tunneseikkailu-päiväleiri 1.-3.luokkalaisille torstaina ja perjantaina 17.-18.10.19 klo 9-15

Leiripaikkana toimii Perhehuvila Kuin koti Luonnonmaalla (Linnavuoren yhdystie 2). Toiminta toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä.

Päivät vievät lapsen seikkailulle, jossa liike, lepo, leikki, luovuus, luonto ja läheisyys ovat tärkeitä elementtejä. Päivä rakentuu liikunnallisesta osuudesta, yhteisestä ruokailusta, ohjatusta rentoutushetkestä, luovasta toiminnasta, leikistä ja lasten kanssa syntyvistä ideoista. Tärkeintä on läsnäolo, kohtaaminen ja kehollisuus. Kokemusten kautta vahvistuu kehon tuntemus, liikunta- ja rentoutumistaidot, tunnetaidot ja terveet rajat sekä vuorovaikutus toisten kanssa. Jokainen lapsi pyritään huomioimaan mahdollisimman yksilöllisesti.

Hinta 40€. Mukaan mahtuu 10 lasta. Leiri toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 8. Ilmoittautuminen Tunneseikkailu-päiväleirille tästä linkistä.

Tiedustele mahdollisuutta lapsen tuonnille/noudolle työvuorojesi mukaan.
 

 

PerheSporttis alle kouluikäiselle lapselle aikuisen kanssa tiistaisin 3.9.-3.12. klo 17.00-17.45 Kesti-Maariassa 

PerheSporttis tarjoaa yhteistä laatuaikaa esteettömästi liikunnallisten leikkien, temppuiluiden, musiikkiliikunnan ja pelailujen parissa. Tunneilla liikutaan jokaisen omista lähtökohdista ja yhteisestä liikunnan riemusta nauttien. Kerran kuukaudessa lähdetään liikkumaan ja tutustumaan lähimetsään ympäristökasvattajan opastuksella.

Hinta 50€ / perhe (sisältäen jäsenmaksun). Mukaan mahtuu 12 perhettä. lmoittautuminen tästä Liikuntaseura Naantali ry:n sivujen kautta www.lsnaantali.fi.

Toiminta toteutetaan yhteistyössä kaupungin soveltavan liikunnan ohjaajan kanssa. Vastuuohjaajina Heidi Suominen ja Hilla Johansson.I

 

 

”Menoa muksuille” –soveltavan liikunnan tapahtuma erityislapsille perheineen Tatamisalissa

Sunnuntaina 15.9. klo 14-15.30 ja sunnuntaina 26.1. klo 10-11.30 Maijamäen liikuntahallin tatamisalissa. Oma aikuinen mukana menossa. 

Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton eikä tarvitse ilmoittautua etukäteen. Esteetön kulku Maijamäen koulun kautta ”Menoa muksuille” –tapahtumassa omatoimista, hauskaa ja liikunnallista eri aisteja aktivoivaa tekemistä muun muassa temppurata, jättipomppu, pelejä ja musiikkia. Kaikki saavat ilon liikkua, niin lapset kuin aikuiset. Toiminta on valvottua mutta ei ohjattua.

Toteutetaan yhteistyössä Liikuntaseura Naantali ry:n ja Raision kaupungin kanssa. Raision ”Menoa muksuille” –päivät ilmoitetaan myöhemmin näillä sivuilla.

Lasten ja nuorten syksyn päivittyy näille sivuille! Seuraa meitä myös Facebookissa. 

Ilmoittautuminen syksyn toimintoihin alkaa 16.8.19 klo 18.00 alkaen Naantalin verkkokaupan kautta tästä, ellei toisin mainita.

Ilmoita lapsen erityistarpeet, sairaus, vamma tai muu toimintarajoite ilmoittautumislomakkeen lisätietoja -kentässä. 

Lisätiedot: Soveltavan liikunnan ohjaaja Heidi Suominen heidisusanna.suominen@naantali.fi, 040 683 7454.

 

 

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Yksikkö
Sivistystoimi
Matkapuhelinnumero
040 683 7454
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address
Sivistysvirasto, Tullikatu 11

Avainsanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Liikunta ja ulkoilu