Aikuisten liikuntatarjonta

Sauvakävelyä luonnossa

Tiedote 8.1.2021
Aikuisten harrastustoiminta on keskeytettynä koronan vuoksi 24.1.2021 asti. Toimintoihin ilmoittautuminen on avoinna verkossa ja ilmoittautuneille tiedotetaan, kun toimintaa voidaan aloittaa/jatkaa. Lue koko tiedote.

Kurssit ja tapahtumat, kevät 2021

Liikuntavideot QR- koodien takana

QR-koodeja on sijoitettu kahdeksaan eri paikkaan Naantalin alueella, kolmella eri teemalla. Maijamäestä ja Kuparivuorelta koodien takaa löytyvät parkour- videot. Merimaskun, Ruonan ja Kirkkopuiston koodit johdattavat astetta vaativampaan leikkipuistojumppaan, jossa hyödynnetään mm. keinua kun taas Suopellon, Rymättylän ja Tammiston koodeja skannaamalla löytyvät vinkit jumppaan, jossa lähes kaikkiin liikkeisiin löytyy myös kevennetty versio.

QR-koodien tarkemmat sijainnit:

  • Maijamäen koulun lähiliikuntapaikka, Kristofferinkatu 1 (koodi: juoksuradan kaarteessa olevan vesivanerilaation viereisessä tolpassa)
  • Kuparivuoren urheilukenttä, Kuparivuorentie 1 (koodi: yläkioskin terassitolppa katsomon yllä)
  • Merimaskun koulun leikkialue, Iskolantie 9 (koodi: aidassa puiston infokyltin vieressä)
  • Kirkkopuiston leikkialue, Abbedissankatu 2 (koodi: puiston infokyltissä)
  • Ruona, Lintulankujan leikkialue, Lintulankuja 3 (koodi: puiston infokyltissä)
  • Suopellon koulun lähiliikuntapaikka, Rimpikuja 4 (koodi: pienkentän edessä olevan vanerialaation viereinen valotolppa)
  • Rymättylän koulu , Piimätie 1 (koodi: koulun pääoven katostolppa)
  • Tammiston leikkialue, Kruunutilankatu 1a (koodi: puiston infokyltissä)

Ohje mobiililaitteiden QR-koodilukijan asennukseen ja koodien lukemiseen tämän sivun lopussa:   PDF-liite.

Pimeäkävelyt metsässä 

Pimeän laskeuduttua suunnataan taskulappujen valossa metsäisille reiteille kävelylenkille. Mukaan tarvitset säänmukaiset ulkoiluvarusteet sekä tasku- tai otsalampun. Arvioitu kävelymatka on n. 5 kilometriä ja kävelyaika 1,5–2 tuntia. Ulkoiluillat ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua etukäteen.

PERUTTU - Kuntotesti-ilta Rymättylässä 

Maanantai 18.1.2020 klo 16.30-18.30 Rymättylän koulun liikuntasalissa (Piimätie 1); kehonkoostumusmittaus, Polarin kuntotesti ja puristusvoimamittaus. Lisäksi infoa, liikunnasta, ravinnosta ja painonhallinnasta. Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautuminen kuntotesti-iltaan.

Saaristo liikkuu -tempaus

järjestetään 16.1. – 24.1. Liikkua voi omavalintaisella paikalla itse valitsemanaan aikana esim. juosten, kävellen, hiihtäen, luistellen.  Liikutut kilometrit ilmoitetaan Ilmoita liikutut kilometrit verkossa tai sähköpostilla maija.puolakaho@naantali.fi. Saaristo liikkuu -tempauksen järjestää Saaristoliikunnan työryhmä ja marssiin osallistuu Turun seudun suomenkieliset ja ruotsinkieliset saaristo-osat. Liikutut kilometrit lasketaan yhteen ja jaetaan kunnan asukasluvulla (Rymättylä, Merimasku, Velkua, Livonsaari). Kaikkien kirjauksia tehneiden kesken arvotaan liikuntaan liittyviä palkintoja. Ilmoita liikutut kilometrisi.
 

Ryhmäliikuntaa, kevät 2021

Polar-tsemppiryhmä

Uusi työikäisille suunnattu liikuntaryhmä, joka kokoontuu etänä ja yhteyden otot tapahtuvat virtuaalisesti. Ryhmä on kuntoilua aloitteleville naantalilaisille. Kahden kuukauden mittaisella kuntoilujaksolla osallistujat saavat käyttöönsä Polar-aktiivisuusmittarin, jonka avulla tehdään osallistujalle soveltuvia kuntotestejä, annetaan liikuntavinkkejä sekä seurataan päivittäistä aktiivisuutta. Lue lisää Polar-tsemppiryhmästä..

HyvinvointiLiike perheille; vanhemmat ja 5–10-vuotiaat lapset

Tuntuuko sinusta ja perheestäsi siltä, että arkeenne kuuluu liian vähän liikuntaa ja aikuisilla ja lapsilla on ylipainoa? Perheessänne vietetään paljon aikaa ruudun ääressä, ruokailutottumukset ovat hakusessa eikä ruokailuun löydy yhteistä aikaa.

Tarjoamme 5–10-vuotiaiden lasten perheille tarkoitetun ryhmän, jossa tarjotaan yhdessä ammattilaisten kanssa vinkkejä liikuntaan ja liikuntamahdollisuuksiin, ravitsemukseen ja muihin elämäntapamuutoksiin, yhdessä muiden perheiden kanssa. Ryhmässä tehdään ja opitaan yhdessä, koko perheen voimin. 
Neuvolasta ja kouluterveydenhuollosta saa tarvittaessa lisätietoa, ja terveydenhoitajat voivat kannustaa perheitä osallistumaan ryhmään. Ryhmä kokoontuu kevään aikana kahdeksan (8) kertaa, joka toinen torstai klo17.30–19.00, ensimmäinen kerta 28.1.2020. Ilmoittautuminen Liikkuva ja hyvinvoiva perhe -ryhmään 17.1.2021 mennessä 

HyvinvointiLiike- aikuisten ryhmä

Tammikuussa 2021 alkaa työikäisille naantalilaisille suunnattu elämäntapamuutoksiin ja hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävä kokonaisuus. Ryhmässä saat asiantuntijoilta tietoa motivaatiosta, ravitsemuksesta, liikunnasta ja unesta. Punnitukset järjestetään halukkaille joka toinen viikko Maijamäen liikuntahallilla ja kehonkoostumusmittaukset kolme kertaa kauden aikana. Toimintapäivät pidetään 14.1.–3.6.2021 pääsääntöisesti torstaisin klo 18.00. Kauden aikana on luvassa myös liikuntakokeiluja. Ilmoittaudu HyvinvointiLiike-aikuisten ryhmään.

Kesti-Maarian tasapainoryhmä 

Aikuisille suunnatun tasapainoryhmien tavoitteena on lisätä ja ylläpitää tasapainoon tarvittavaa lihasvoimaa. Ryhmät kokoontuvat Kesti-Maarian liikuntatilassa, Maariankatu 2. Toiminta järjestetään viikoilla 2–17, mikäli osallistujia on vähintään 8 hlö/ryhmä. Ilmoittautumiset alkavat 1.12. klo 9.00 osoitteessa liikkuvanaantali.fi. Kevätkauden hinta on 30 €/ryhmä. (Seniorikortilla ei erillistä maksua, mutta ryhmään tulee ilmoittautua).

Rymättylän voimaa ja tasapainoa -ryhmä 

Ryhmä kokoontuu maanantaisin 11.1. alkaen klo 15.30–16.15 Rymättylän koulun liikuntasalissa, Piimätie 1. Toiminta järjestetään viikoilla 2–17, mikäli osallistujia on vähintään 8 hlö/ryhmä. Ohjaaja: Riina Nummelin. Ilmoittautumiset alkavat 1.12. klo 9.00 osoitteessa liikkuvanaantali.fi. Kevätkauden hinta on 30 €/ryhmä. (Seniorikortilla ei erillistä maksua, mutta ryhmään tulee ilmoittautua). Ilmoittaudu Rymättylän tasapainoryhmään.

Merimaskun voimaa ja tasapainoa -ryhmä 

Ikääntyville suunnattu ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 13.1. alkaen klo 15.00–16.00 Merimaskun koulun liikuntasalissa, Iskolantie 9. Ohjaus Eliisa Ansamaa. Merimaskun tasapainoryhmään osallistuminen on maksutonta, ei ilmoittautumisia.

Tuolijumppa Rymättylän koulun liikuntasalissa 

Liikuntaystävätoiminta tiistaisin 12.1. alkaen klo 13.00–14.00 Rymättylän koulun liikuntasalissa, Piimätie 1. Tuolijumppaan ovat kaikki tervetulleita. Ohjaajina toimii Rymättylän vertaisliikuttajat ja liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat. Toiminta on maksutonta, ei ilmoittautumisia.

Päiväliikunnalla pirteäksi 

Suosittu päiväliikunnalla pirteäksi -ryhmä jatkaa toimintaa on torstaisin 21.1.–29.4. (ei vko 8) klo 11 Naantalin eri ulkoliikuntapaikoilla. Ryhmä on tarkoitettu yli 40-vuotiaille, jotka ovat innostuneita tutustumaan eri lajeihin sekä pitävät ulkoilusta. Hinta 25 €. Tutustu päiväliikunnalla pirteäksi -ryhmän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan päiväliikunnalla pirteäksi ryhmään.

Turkulaisilla on Aarnen talli ja meillä naantalilaisilla on Telmon talli! 

Yli 60-vuotias mies, tule mukaan Telmon talliin! Telmon talli kokoontuu torstaisin 14.1.–29.4. klo 12.30–13.30 Kesti-Maarian liikuntatilassa, Maariankatu 2. Tallin toiminta on tarkoitettu miehille, jotka haluavat liikkua monipuolisesti ohjatussa ryhmässä; toiminnassa keskitytään lihaskunnon, tasapainon ja liikkuvuuden kehittämiseen tosissaan, muttei missään nimessä totisena. Lisätietoja saat Maija Puolakanaholta, puh. 0400 638398 tai sähköpostilla maija.puolakanaho@naantali.fi. Ilmoittaudu Telmon-talliin.

Liitteet

Liikunnanohjaaja
Organisaatio
Sivistyspalvelut
Yksikkö
Vapaa-aikapalvelut
Puhelinnumero
02 4345 420
Matkapuhelinnumero
050 464 9908
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Sivistystoimisto, Tullikatu 11

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Liikunta ja ulkoilu