Astu keskiaikaan Naantalissa - Naantalin Luostaripäivät

Narrinasuinen tyttö kapula kädessä katsoo kameraan puistossa.

Ensimmäiset Naantalin Luostaripäivät ovat ohitse - kiitos kävijöille ja yhteistyökumppaneille!

Luostaripäivät oli menestys ja sai paljon kiitosta, joskin myös hyviä kehittämisehdotuksia! On kiitosten aika, joten sydämellinen kiitos yleisölle, jota oli saapunut ympäri Suomen niemen. Suuret kiitokset niin ikään yhteistyökumppaneille, joita ilman tapahtumastamme ei olisi tullut oikea keskiaikatapahtuma. Tervetuloa kaikille jälleen mukaan ensi vuonna elokuun lopussa. 

Naantalin Luostaripäivät on uusi kolmipäiväinen, luostariteemainen keskiaikatapahtuma Naantalin vanhassakaupungissa. Elämyksellinen tapahtuma levittäytyy Naantalin luostarikirkon, kirkonmäen, kirkkopuiston sekä sataman alueelle. Elokuun lopussa järjestettävän festivaalin ohjelmisto kytkeytyy Naantalissa keskiajalla sijainneeseen birgittalaisluostariin, jonka ympärille Naantalin kaupunki on rakentunut. 

Ohjelma elävöittää keskiajan tunnelmaa 

Huomaa, että ohjelmaan on tullut muutoksia Ilari Aallon osuuksiin. Hän on äkillisen esteen takia jäänyt pois tapahtumasta.

Festivaalin runsas, kaikenikäisille suunnattu ohjelmisto sisältää muun muassa keskiaikaista musiikkia ja tanssia, teatteria, opastuksia ja luentoja. Keskiajan elävöittäjien kojuilla yleisö pääsee tutustumaan värikkääseen arkielämään luostarikaupungissa. Perjantaina ja lauantaina illan hämärtyessä esiintyvät Aura Companyn ja Duo Passiilin tulitaiteilijat näyttävällä tulishowllaan.
 
Lapsille on järjestetty omaa teemaan sopivaa ohjelmistoa, ja lapset pääsevät ohjaajien kanssa kokeilemaan muun muassa perinneleikkejä- ja käsitöitä sekä kirmaamaan hauskalla keppihevosradalla. Keskiaikaisella markkinatorilla voit kokea uusia makuelämyksiä ruokamyyjien kojuilla, sekä tehdä ostoksia käsityöläisten ja lähiruokaa myyvissä kojuissa. 

Infoa tapahtumaan tulijoille pähkinänkuoressa

  • Lataa ja tulosta Luostaripäivien esite (pdf)
  • Suosittelemme saapumista Luostaripäiville apostolin kyydillä tai julkisilla kulkuvälineillä. Naantalin vanhakaupunki on pihakatualuetta, jossa ei ole yleistä pysäköintiä. Maksullisilla alueilla pysäköinnin Naantalin keskustassa voi maksaa käteisellä, kortilla tai mobiilimaksulla. Naantalissa ovat käytössä Easypark - ja Parkman-sovellukset.
  • Naantalin keskustaan pääsee Turusta kätevästi bussilla. Linjat 6 ja 7 kulkevat Turusta Naantaliin. Katso tarkemmat aikataulut: www.foli.fi
  • Jos saavut paikalle autolla, suosittelemme jättämään auton kauemmas keskustasta esimerkiksi Muumiparkkiin (Tuulensuunkatu 12) tai Kuparivuoren pysäköintialueelle (Kuparivuorentie). 
  • Lisätietoja eri majoitusvaihtoehdoista sekä ravintoloista Naantalissa: tietoa majoittumisesta ja ravintoloista visitnaantali.com
  • Maksullisten konserttien sekä Sisarten Laulu -opastuskierroksen liput ovat ostettavissa Visit Naantalin verkkokaupasta osoitteesta: lipunmyynti visitnaantali.com
  • Yleiset WC-tilat sijaitsevat Visit Naantalin viereisessä rakennuksessa (Nunnakatu 2). 
  • Naantalin Luostaripäivien ohjelma
  • Esiintyjätiedot

Kartta tapahtuma-alueesta

Kuvitettu kartta Luostaripäivien tapahtuma-alueesta
Piirroskartta tapahtuma-alueesta. Kuvitus: Kirsi Tapani

Lisätietoa esiintyjistä, aikatauluista sekä muuta infoa löydät verkkosivuiltamme. Meidät löytää Facebookista nimellä Naantalin Luostaripäivät, seuraa meitä myös Instagramissa @naantalinluostaripaivat
 
Tervetuloa mukaan kokemaan unohtumattomia elämyksiä historiallisessa Naantalissa!
 

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet
Vapaa-ajan palvelut