Muutokset kaupungin palveluihin koronavirustilanteen vuoksi

Päivitetty 3.9.2021 klo 8.28

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen liittyvät toimet vaikuttavat Naantalin kaupungin eri toimialojen palveluihin ja toimintoihin. Sivuille päivitetään palveluihin kohdistuvia muutoksia.

Terveyskeskuksen palvelut

Jos kärsit lievistä hengitystietulehduksen oireista, tee Omaolo.fi-sivustolla koronavirustaudin oirearvio-kysely ja toimi sivuston antamien ohjeiden mukaisesti. Jos oireesi ovat huolestuttavia, ota yhteyttä puhelimitse terveydenhuoltoon. Koronavirustesti otetaan, jos oireet sopivat koronavirustautiin ja jos lääkärin arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Tutustu tarkempiin ohjeisiin hoitoon hakeutumisesta.

Terveyskeskuksen kiireellinen hoito toimii normaalisti, ja päivystys palvelee toistaiseksi kaikkia muita paitsi hengitystieinfektio-oireisia. Kiireetöntä hoitoa annetaan terveyskeskuksen vastaanotolla tai sovittaessa puhelimitse. Infektio-oireisille on perustettu erillinen hengitystieinfektiovastaanotto, jonne ohjataan puhelimessa tai Omaolon oirearvion pohjalta tehdyn arvion perusteella tarvittaessa. Hengitystieinfektiovastaanotto sijaitsee osoitteessa Tullikatu 16. Erillinen koronanäytteenottopiste on Luostarinkatu 22:ssa, jossa näytteitä otetaan arkisin sekä ulkona että sisätiloissa.

Saavuthan vastaanotolle sovittuna aikana, vältät turhaa odottamista ja pidät riittävän turvavälin (yli kaksi metriä) muihin henkilöihin.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan terveyskeskuksen tiloissa THL:n ja VSSHP:n suositusten mukaisesti.

 • Terveyskeskuksen kuntosali on toistaiseksi rajoitetusti auki. Tiedustelut fysoterapiaan, puh. 02 4362 691 klo 8–9.
 • Neuvolan ensimmäinen perhevalmennus järjestetään vielä etäyhteyksin, jatkossa tapaamiset näillä näkymin normaalisti paikan päällä.
 • Suun terveydenhuollon hengitystieinfektio-oireista kärsivät särkypotilaat hoidetaan omassa päivystyspisteessä Turussa, jonne ohjataan tarvittaessa. Oireiden ilmaantuessa ota yhteys normaalisti Naantalin hammashuoltoon puh. 02 436 2602

Kaupungintalon palvelut

 • Kaupungintalon kokoustilat on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä toistaiseksi.
 • Sosiaalipalvelut (aikuissosiaalityö, vammaispalvelut, lapsiperheiden sosiaalityö sekä perhepalvelut) sekä tekniset palvelut järjestävät kiireelliset ja välttämättömät tapaamiset ja palvelut ajanvarauksella.
 • Rakennusvalvonnan vastaanottoaika ilman ajanvarausta maanantaisin on peruttu toistaiseksi.
 • Asuntomessutoimisto palvelee sopimuksen mukaan. Tapaamiset voi sopia etukäteen olemalla yhteydessä messutoimiston henkilökuntaan.
 • Kirjaamon ja arkiston tietopyynnöt pyydetään toimittamaan sähköpostilla kirjaamo@naantali.fi tai puhelimitse 044 417 1322 tai 044 4171 321.

Liikunta ja harrastaminen

 • Lasten ja nuorten (vuonna 2021 ja myöhemmin syntyneet) harrastetoiminta voi jatkua normaalisti oman ryhmän kesken lähikontakteilla. Myös kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua.
 • Aikuisten ryhmäliikunta sekä ottelu- ja kilpailutoiminta sisä- ja ulkotiloissa voivat jatkua. Ryhmäharrastustoiminnassa suositetaan lähikontaktien tosiasiallista välttämistä.

Kulttuuripalvelut

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 27.8.2021 tartuntatautilain pykälän 58 d §:n mukaiset kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktin välttämisvelvoitteet Varsinais-Suomen alueella (AVI:n tiedote 27.8.2021).

Tartuntatautilain väliaikainen pykälä 58 c on edelleen voimassa koko maassa 31.12.2021 saakka. Säädös velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen hallinnasta vastaavat toimijat estämään epidemian leviämistä. Heidän tulee huolehtia siitä, että heidän hallinnoimissaan tiloissa

 1. osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen,
 2. osallistujille annetaan ohjeet tartuntojen leviämistä estävistä toimista ja
 3. tilojen pinnat puhdistetaan tehostetusti.

Lisäksi asiakkaiden ja osallistujien oleskelu tiloissa tulee järjestää sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Myös asiakaspaikat tulee sijoittaa riittävän etäälle toisistaan.

Ajankohtaiset Naantalin tapahtumatiedot löydät tapahtumakalenterista.

Naantalin kirjastot ja museo ovat avoinna kesäaukioloaikojen mukaisesti. Lisätietoa kulttuuri- ja vapaa-ajan sivuilta.

Sivistyspalveluiden hallinnoimat tilat

Sivistyspalveluiden tilat ovat varattavissa kokouksiin ja tilaisuuksiin AVI:n ohjeita noudattaen. Lisätietoa vuokrattavien tilojen sivuilta.

Varhaiskasvatus

Hoito- ja vanhuspalvelut

 • Hoito- ja vanhuspalveluiden yksiköissä tulee käyttää kasvomaskia.
 • Kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköissä omassa huoneessaan asuvien asukkaiden vierailijoiden määrässä ja vierailuajoissa ei ole rajoituksia. Katavakodin Jannelan ja Birgittakodin lyhytaikaishoidon vierailijoita kehotetaan olemaan yhteydessä yksikköön ennen vierailua turvallisen vierailun varmistamiseksi.
 • Terveyskeskussairaalan vierailuaika on ma–su klo 14–18. Vierailut suositellaan pitämään lyhyenä n. 30 min ja vierailulle tullaan vain oireettomana ja terveenä. Vierailijoiden määrä on rajattu pääsääntöisesti 2 henkilöön potilasta kohden. Kasvomaskin käyttö on edellytys. Ulkoilu omaisten kanssa on sallittua ja suositeltavaa. Lisätietoa terveyskeskusosaston sivuilta.
 • Kuntouttava lyhytaikaishoito toteutuu rajoitetusti.
 • Kuntouttava päivätoiminta toteutuu pienryhminä osoitteessa Tullikatu 16.
 • Birgittakodin kuntosali on suljettu toistaiseksi.
 • Kotihoidon saunapalvelua Katavakodissa tarjotaan vain erityissä poikkeustilanteissa asiakkaalle.
 • Terveyskeskuksen ruokasali Kapusta on avoinna ikäihmisille niin, että ruokailuaika on lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–13. Arkipäivisin Kuusi Sisarta palvelee kaikkia ruokailijoita. Katavakodilla on mahdollista ruokailla viikon jokaisena päivänä.

Lisätietoja ikäihmisten palveluista puh. 02 2626 164.

Sosiaalipalvelut

 • Tuulentuvalla on jaossa kankaisia kasvomaskeja vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille. Maskeja jaetaan 2 kpl /henkilö. Soitathan noudosta arkisin klo 8–14, Tuulentuvan puhelinnumero on 044 4171357.
 • Aikuissosiaalityö, vammaispalvelut ja lapsiperheiden sosiaalityö sekä perhepalvelut järjestävät kiireelliset ja välttämättömät tapaamiset ja palvelut ajanvarauksella.

Kaupungin tilaisuudet

Kaupungin tiloissa noudatetaan THL:n suosituksia kasvomaskin käytöstä.

Ajankohtaiset tapahtumatiedot löydät tapahtumakalenterista. Tapahtumakalenterissa ilmoitetaan myös tapahtumien peruuntumisista.

Viestintä

 • Naantalin kaupunki ei enää ylläpidä koontisivua kaupungin palveluyksiköissä todetuista tartuntatapauksista ja altustumisista, sillä kaupungin yksiköissä ei ole enää kevään jälkeen todettu uusia tartuntoja. Altistumisista tiedotetaan edelleen asianosaisia. THL raportoi tartuntatapauksista kuntakohtaisesti esim. koronakartalla (THL).
lateral-image-right