Muutokset kaupungin palveluihin koronavirustilanteen vuoksi

Päivitetty 19.1.2022 klo 16.09

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen liittyvät toimet vaikuttavat Naantalin kaupungin eri toimialojen palveluihin ja toimintoihin. Sivuille päivitetään palveluihin kohdistuvia muutoksia.

Terveyskeskuksen palvelut

Jos kärsit lievistä hengitystietulehduksen oireista, tee Omaolo.fi-sivustolla koronavirustaudin oirearvio-kysely ja toimi sivuston antamien ohjeiden mukaisesti. Jos oireesi ovat huolestuttavia, ota yhteyttä puhelimitse terveydenhuoltoon. Koronavirustesti otetaan, jos oireet sopivat koronavirustautiin ja jos lääkärin arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Tutustu tarkempiin ohjeisiin hoitoon hakeutumisesta.

Terveyskeskuksen kiireellinen hoito toimii normaalisti, ja päivystys palvelee toistaiseksi kaikkia muita paitsi hengitystieinfektio-oireisia. Kiireetöntä hoitoa annetaan terveyskeskuksen vastaanotolla tai sovittaessa puhelimitse. Infektio-oireisille on perustettu erillinen hengitystieinfektiovastaanotto, jonne ohjataan puhelimessa tai Omaolon oirearvion pohjalta tehdyn arvion perusteella tarvittaessa. Hengitystieinfektiovastaanotto sijaitsee Kesti-Maariassa, Maariankatu 2. Näytteitä otetaan arkisin sekä ulkona että sisätiloissa.

Saavuthan vastaanotolle sovittuna aikana, vältät turhaa odottamista ja pidät riittävän turvavälin (yli kaksi metriä) muihin henkilöihin.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan terveyskeskuksen tiloissa THL:n ja VSSHP:n suositusten mukaisesti.

Suun terveydenhuollon hengitystieinfektio-oireista kärsivät särkypotilaat hoidetaan omassa päivystyspisteessä Turussa, jonne ohjataan tarvittaessa. Oireiden ilmaantuessa ota yhteys normaalisti Naantalin hammashuoltoon puh. 02 436 2602

Kaupungintalon palvelut

 • Kaupungintalon kokoustilat on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä toistaiseksi.
 • Sosiaalipalvelut (aikuissosiaalityö, vammaispalvelut, lapsiperheiden sosiaalityö sekä perhepalvelut) sekä tekniset palvelut järjestävät kiireelliset ja välttämättömät tapaamiset ja palvelut ajanvarauksella.
 • Rakennusvalvonnan vastaanottoaika ilman ajanvarausta maanantaisin on peruttu toistaiseksi.
 • Asuntomessutoimiston väki työskentelee aluevalvojaa lukuunottamatta pääosin etänä. Kokoukset pyritään järjestämään Teams-palavereina ja erityisistä syistä tarvittaessa paikan päällä kaikkia turvamääräyksiä noudattaen.
 • Kirjaamo palvelee ensisijaisesti sähköpostilla kirjaamo@naantali.fi tai puhelimitse 044 417 1322 tai 044 4171 321. Mikäli haluat asioida kirjaamossa henkilökohtaisesti, varaa aika etukäteen.

Liikunta ja harrastaminen

 • Kaupungin sisäliikuntatilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen, ovat suljettu 28.1.2022 saakka. Sulkeminen ei koske ammattiurheilua eikä vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa.
 • Jäähallien yleisöluisteluvuorot ja yleiset mailavuorot on peruutettu 28.1.2022 saakka, koska ne eivät ole ohjattua toimintaa.
 • Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa järjestetään terveysturvallisuus huomioiden. Lasten ja nuorten tapahtumat ja retket järjestetään suunnitellusti.
 • Ammattiurheileminen voi jatkua normaalisti.
 • Maijamäen, Rymättylän ja Suopellon kuntosalit ovat avoinna. Lisätietoa kuntosalien sivuilta.
 • Nunnalahden ja Taimon talviuintipukukopit ovat käytössä.

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna vain vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille ja nuorille. Tilojen kävijämääriä kuitenkin rajoitetaan niin, että nuorisotiloissa saa olla kerrallaan sellainen määrä asiakkaita, että turvavälit on mahdollista säilyttää. Tiloissa on vahva suositus maskin käyttöön, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä.

Nuorisotilojen käyttö järjestöille on peruttu em. kohderyhmiin kuulumattomille, koska Varsinais-Suomessa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Lasten ja nuorten tapahtumat ja retket järjestetään suunnitellusti.

Etsivä nuorisotyö toimii normaalisti.

Kulttuuripalvelut ja sivistyspalveluiden vuokrattavat tilat

Henkilömäärästä riippumatta kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen Naantalin kaupungin tiloissa on kielletty 28.1.2022 saakka Lounais-Suomen aluehallintoviraston rajoitusten mukaisesti. Kaupungin hallinnassa olevia tiloja ei vuokrata yksityisten tapahtumien järjestämiseksi.

Aluehallintovirasto on kieltänyt henkilömäärästä riippumatta Varsinais-Suomessa kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa. Lisäksi AVI määrää suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään joita käytetään seuraavanlaisiin tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettuihin toimintoihin:

 • joukkueurheilu
 • ryhmäliikunta
 • kontaktilajit
 • tanssipaikat
 • kuorolaulu
 • harrastajateatteri

Päätökset ovat voimassa 16.–28.1.2022. (AVI:n tiedote 14.1.2022)

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa ohjattua harrastustoimintaa muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestävän toimijan pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Edelleenkin muistutetaan, että harrastuksissakin tulee noudattaa tartuntalain mukaisia hygieniavaatimuksia.

Kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet on peruttu 28.1.2022 saakka.

Vuokrattavista tilosta saat lisätietoa vuokrattavien tilojen sivuilta. Ajankohtaiset Naantalin tapahtumatiedot löydät tapahtumakalenterista.

Kirjastot ja museo

Kirjastot

 • Kirjaston kaikki yleisötapahtumat ja ryhmäkäynnit ovat peruttu 28.1.2022 saakka.
 • Kirjaston muut palvelut ovat normaalisti käytössä, myös omatoimiaika on käytössä. 
 • Asiakaspaikkat sijoitellaan niin, että turvavälit on huomioitu.
 • Kirjastossa on kasvomaskisuositus. Noudatathan asioidessasi turvaetäisyyksiä ja asioit vain terveenä. Käsidesiä on tarjolla useissa paikoissa.
 • Kirjastossa suositaan kortti- ja verkkomaksamista. 

Naantalin museo

 • Museossa ei järjestetä yleisötapahtumia eikä ryhmiä oteta vastaan 28.1.2022 saakka.
 • Museo ja museokauppa ovat normaalisti avoinna. Kerralla museoon otetaan vain sellainen määrä asiakkaita, että turvavälit voidaan säilyttää.
 • Museossa on kasvomaskisuositus. Noudatathan asioidessasi turvaetäisyyksiä ja asioit vain terveenä. Käsidesiä on tarjolla ja maskeja annetaan tarvitseville.
 • Museossa suositaan korttimaksamista.

Lisätietoa kulttuuri- ja vapaa-ajan sivuilta.

Naantalin opisto ja musiikkiopisto

Naantalin opiston lukukausi siirtyy alkamaan 17.1.2022.

Naantalin musiikkiopiston lukukausi alkaa 10.1.2022. Vuonna 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille opetus järjestetään lähiopetuksena. Aikuisten opetus pidetään etäopetuksena.

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatus

Opetus

Perusopetus ja lukiokoulutus jatkuu joululoman jälkeen 10.1.2022 lähiopetuksena.

Hoito- ja vanhuspalvelut

 • Hoito- ja vanhuspalveluiden yksiköissä vieraillessa tulee käyttää kasvomaskia ja vierailulle tullaan vain oireettomana ja terveenä. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittaa yksiköissä vierailevia tekemään koronan kotitestin ennen vierailua.
 • Terveyskeskusosastolla on voimassa vierailukielto 31.1.2022 saakka. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita tai potilaita, joiden tila on todettu kriittiseksi. Lisätietoa terveyskeskusosaston sivuilta.
 • Kuntouttava lyhytaikaishoito toteutuu normaalisti.
 • Birgittakodin kuntosali on suljettu toistaiseksi.

Lisätietoja ikäihmisten palveluista puh. 02 2626 164.

Sosiaalipalvelut

 • Tuulentuvalla on jaossa kankaisia kasvomaskeja vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille. Maskeja jaetaan 2 kpl /henkilö. Soitathan noudosta arkisin klo 8–14, Tuulentuvan puhelinnumero on 044 4171357.
 • Aikuissosiaalityö, vammaispalvelut ja lapsiperheiden sosiaalityö sekä perhepalvelut järjestävät kiireelliset ja välttämättömät tapaamiset ja palvelut ajanvarauksella.

Kaupungin tilaisuudet ja toimielinten kokoukset

Kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet on peruttu 28.1.2022 saakka.

Kaupungin tiloissa noudatetaan THL:n suosituksia kasvomaskin käytöstä.

Toimielimen puheenjohtaja päättää kokoontumistavasta. Läsnä kokouksissa huolehditaan turvaväleistä sekä suositellaan kasvomaskien ja käsidesin käyttöä. Kokoukset voidaan pitää myös hybridinä tai kokonaan etäkokouksina.

lateral-image-right