Lastenneuvola

Äiti ja lapsi lastenneuvolan vastaanotolla

Toimipaikat ja ajanvaraus

 • Naantali
  • Alue 1
   • Immasentien pohjoinen osa, Luikkio, Luonnonmaa, Luolala, Maijamäki, Pirttiluoto, Ruona, Soininen, Vanhakaupunki, Venka, Viluluoto, Väinölä
  • Alue 2
   • Immanen​​​​​​​, ​​​​​​​Karvetti, Murikko, Myllärinmäki, Nuhjala, Riistavuori, Sammalkallio, Suopelto, Taimo, Tammisto
 • Merimasku, Velkua
 • Rymättylä

Sähköinen asiointi

Aika tulee varata lapsen nimellä ja edellyttää Puolesta asioinnin - suostumusta

Sähköisen asioinnin kautta voit varata ajan 1-, 2-, 3- ja 6-vuotiaan lapsen terveystarkastukselle, kun olette ensin huoltajana/huoltajina tehneet sopimuksen sähköisestä asioinnista. Lapsen puolesta asiointi edellyttää alaikäisen puolesta asioinnin suostumusta. Täytä alaikäisen puolesta asiointi -suostumus sähköisesti.

(Tulostettava suostumuslomake löytyy tämän sivun lopusta. Tulostettu lomake tulee toimittaa täytettynä neuvolaan tai terveyskeskukseen.)

Huomioitavia asioita tarkastuksiin, kun varaat ajan sähköisesti

 • Sähköisen asioinnin sopimus on oltava voimassa lapsella, aikaa ei voi varata huoltajan tiedoilla.
 • 1- ja 6-vuotistarkastuksessa annetaan rokotuksia.
 • Kaikkiin tarkastuksiin mukaan käynnille varhaiskasvatuksen lomake neuvolaa varten.
 • Jos tämä on lapsesi ensimmäinen neuvolakäynti Naantalissa, otathan yhteyttä puhelimitse, kiitos.

Lastenneuvolan palvelut

Lastenneuvola on tarkoitettu kaikille lapsiperheille lapsen täytettyä 2 viikkoa.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä sekä keskustellaan perheen terveyteen, hyvinvointiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista. Keskeisiä asioita ovat muun muassa perheen voimavarat ja lasten kasvatus, ravitsemus, liikunta, ihmissuhteet, mieliala, läheissuhdeväkivalta ja päihteet sekä perheen taloudellinen tilanne. Lastenneuvolapalveluihin sisältyy vastaanotto- ja kotikäynnit, puhelinneuvonta ja ryhmäneuvola. Lastenneuvolapalvelut ovat maksuttomia.

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon tarpeen arvioi oman alueen terveydenhoitaja, joka antaa hoito-ohjeita ja tarvittaessa ohjaa lääkärille. Mikäli tarvitsette todistusta lapsen sairaudesta työnantajaa varten, ottakaa yhteys neuvolaan mahdollisimman nopeasti lapsen sairastuessa.

Jos olette muuttaneet ja lapsesi tulee ensimmäistä kertaa neuvolaan, on hyvä varata aika puhelimitse. On tärkeää, että terveyskertomustiedot saadaan tilattua edellisestä neuvolasta ennen tarkastusta ja perheen yhteystiedot on päivitetty mahdollista yhteydenottoa ajatellen. Paikkakunnalle muuttaneita perheitä pyydetään varaamaan aika lapselle myös suun terveydenhuoltoon. Aika varataan suun terveydenhuollon keskitetyn ajanvarauksen kautta.

Linkkejä ja vinkkejä lapsiperheiden arkeen

Liitteet

Asiasanat

Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Neuvolapalvelut