Ajanvaraus

Hoitajan vastaanotto

Ajanvaraus terveysasemille

Saat neuvoa ja voit tehdä ajanvarauksen soittamalla haluamasi toimipisteen ajanvaraukseen. Puhelimeen vastaava hoitaja arvioi tilanteen, antaa kotihoito-ohjeet tai varaa ajan hoitajan, lääkärin tai muun asiantuntijan vastaanotolle.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan terveyskeskuksen tiloissa THL:n ja VSSHP:n suositusten mukaisesti.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Sairaanhoitajan vastaanotolla arvioidaan hoidon tarve ja tehdään sairaanhoidollisia toimenpiteitä. Sairaanhoitaja voi kirjoittaa todistuksen työnantajalle työntekijän tai hänen lapsensa sairaudesta silloin, kun kyseessä on sairaus, joka ei vaadi lääkärin hoitoa (esim. flunssa). Vastaanotto toimii ajanvarauksella.

Lääkärin vastaanotto

Terveyskeskuslääkärin vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan äkillisesti sairastuneita, että pitkäaikaissairaita potilaita. Tarvittaessa lääkäri kirjoittaa lausuntoja ja todistuksia.

Naantalissa on käytössä omalääkärijärjestelmä. Omalääkäritoiminnan periaate on, että hoitava lääkäri ei vaihdu. Lääkäri ja asiakas tuntevat toisensa ja hoidon jatkuvuus toimii paremmin. Naantali on jaettu yhdeksään väestövastuualueeseen, joille on määritetty omalääkäri.

lateral-image-left

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveydenhoitajan vastaanotolla saat terveyden edistämiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa, pitkäaikaissairauksien ohjausta, seurantaa ja hoitoa. Lisäksi terveydenhoitajat tekevät terveystarkastuksia, antavat rokotuksia, erilaisia lääkeinjektioita tai antavat hoitoa sairauksissa, joissa ei tarvita lääkärin hoitoa.

Vastaanotot toimivat ajanvarauksella, ajat varataan suoraan terveydenhoitajalta sähköisten palveluiden (varha.fi) kautta.

Lisätietoa rokotuksista ja matkailijan terveysneuvonnasta

Diabeteshoitaja

Tyypin 1 ja tyypin 2 diabeteksen seuranta ja hoito on keskitetty diabeteshoitajalle ja omalääkärille. Diabeteshoitajan vastaanotolla hoitoasi seurataan, saat tukea omahoitoon sekä arvioidaan jatkohoidon tarpeitasi, esim. silmänpohjankuvaus.

Vastaanotto toimii ajanvarauksella, ajan voit varata suoraan diabeteshoitajalta tai sähköisten palveluiden (varha.fi) kautta

Hoitotarvikkeet tilataan suoraan hoitotarvikejakelusta.

lateral-image-right

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Perusterveydenhuolto
Ravinto
Rokotukset
Terveyden ja hyvinvoinnin neuvonta- ja ohjauspalvelut
Terveystarkastukset