6.10.2020 - 18.10.2020

Ajan kaikkeus ja kultainen hetki - Pekka Vallittun näyttely

Kuva
Kuva taiteilijan teoksesta.

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
6.10.2020 - 18.10.2020
Aika
Ti-pe klo 12.00 - 18.00
La-su klo 11.00 - 17.00
Maanantaisin suljettu
Sijainti
Naantalin taidehuone

Mannerheiminkatu 5
21100 NAANTALI

Lisätietoja tapahtumapaikasta
Naantalin kaupungin tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Ethän osallistu tapahtumiin, mikäli olet lievästikin fluenssaoireinen.
google_maps
Järjestäjä
Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Ajan kaikkeus ja kultainen hetki -näyttelyssä on esillä kuluvalta ja muutamalta edelliseltä vuodelta olevia Pekka Vallittun öljyvärimaalauksia. Maalauksille on tyypillistä värikerroksilla aikaansaatu pintatekstuuri, joka on hyvin oleellinen piirre myös hampaiden rekonstruktioissa. Uusimmissa teoksissa lehtikulta on keskeisenä materiaalina eri teemaisille maalauksille ympäröitynä värikerrosten voimakkaalla pintatekstuurilla. Temaattisesti töissä kuvataan muun muassa aurinkoa, vuodenaikoja, kuunkiertoa, vuorokauden vaihtelua ja ajan kaikkeus pysähtyy staattisen rauhalliseen tilaan maisemakuvissa.

Pekka Vallittu (synt. 1965 Mikkeli) on koulutukseltaan hammasteknikko sekä protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri. Hän on Turun yliopiston biomateriaalitieteen professori ja hammaslääketieteen laitoksen johtaja. Hän tekee aktiivista tutkimusta hammashoidon ja lääketieteen biomateriaalien parissa tavoitteenaan saada tutkimustulokset myös kliiniseen käyttöön uusien materiaalien ja hoitokäytäntöjen kehittämisen myötä.

Työn ohessa kuvien tekeminen maalaamalla ja valokuvaamalla on ollut keskeisessä osassa elämää kouluajoilta saakka. Hän on pitänyt kaksi yhteisnäyttelyä Galleria Rayassa Turussa (Kieppaslinja 2012 ja Otteita Hetkistä 2013) sekä yhden oman näyttelyn GalleriArissa Mikkelissä (Aikakultaa 2019).

Asiasanat

Näyttelyt
Kanta-Naantali