28.6.2021 - 9.8.2021

Keskiaikaisen luostarikirkon salat -kierros

Kuva
Naantalin kirkko

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
28.6.2021 - 9.8.2021
Aika
Maanantaisin klo 16-17
Poikkeuksena 2.8, jolloin ei kierrosta
Sijainti
Naantalin kirkko

Nunnakatu 2
21100 Naantali

Lisätietoja tapahtumapaikasta
Opastus on suomeksi ja tarvittaessa tiivistetysti ruotsiksi ja englanniksi.
Opastettu kierros Naantalin kirkossa on esteetön.
google_maps
Järjestäjä
Visit Naantali Oy
Ota yhteyttä
Visit Naantali
Yhteyshenkilön puhelinnumero
024359800
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
Hinta
10 €/aikuiset
6 €/lapset (4-14 v)

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Naantalin vanhan kaupungin vieressä sijaitsee rannan silhuettia hallitseva valkoinen kivikirkko. Naantalin kirkko on ainutlaatuinen nähtävyys Suomessa, sillä se on rakennettu vuosina 1460–80 -luvuilla katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Paikaksi valikoitui Ailostenniemi, sillä Pyhän Birgitan näyn mukaisesti luostarikirkon takana tuli välkkyä hiljainen vesi.

Naantalin kirkon valmistumisvuotena pidetään vuotta 1462, jolloin Piispa Konrad Bitz vihki luostarirakennukset käyttöön. Kuvauksellinen barokkitorni valmistui vasta vuonna 1797. Kirkon erityispiirteisiin kuuluvat vihkiristien yhteyteen maalatut Kristuksen kasvokuvat.

Luostarin toiminta päättyi reformaation myötä vuonna 1544 ja nykyään Naantalin kirkko on ainoa luostarista jäljellä oleva rakennus. Se on Turun tuomiokirkon jälkeen Suomen toiseksi vanhin keskiaikainen kivikirkko. Naantalin luostarikirkko on matkailijoiden suosima nähtävyys. Birgittalaisluostarissa liturgiset laulut ja sävelet rytmittivät päivän- ja vuodenkiertoa. Tästä syystä kirkon akustiikka onkin erinomainen ja nykyään siellä järjestetään useita konsertteja vuosittain. Naantalin keskiaikainen luostarikirkko on myös Naantalin Musiikkijuhlien pääkonserttipaikka.

Asiasanat

Opastukset ja kiertoajelut
Kanta-Naantali