25.10.2020

Lux Gratiae: Duo Medieval

Kuva
Duo Medieval -yhtyessä soittavat Anneliina Rif ja Uli Kontu-Korhonen

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
25.10.2020
Aika
16.00
Sijainti
Rymättylän kirkko

Taipaleentie
21140 Rymättylä

Lisätietoja tapahtumapaikasta
Naantalin kaupungin kulttuuripalveluiden tapahtumissa ja tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä ja otetaan huomioon turvavälit ja käsihygieniasuositukset. Ethän osallistu tapahtumiin, mikäli olet lievästikin fluenssaoireinen.
google_maps
Järjestäjä
Lux Gratiae -tapahtuman järjestävät kaupungin kulttuuripalvelut, Naantalin Musiikkijuhlat, Visit Naantali, Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry, Armonlaakson Vaeltajat ry, Vallis Gratiae -yhdistys ry, Rymättylän ja Naantalin srk:t ja Naantalin Kirjajuhlat.
Ota yhteyttä
Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut, Rymättylän seurakunta
Yhteyshenkilön puhelinnumero
044 7334566
Hinta
15 €

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Eturivin suomalaisten keskiaikamuusikoiden, Uli Kontu-Korhonen ja Anneliina Rif, muodostama Duo Medieval konsertoi Rymättylän keskiaikaisessa kirkossa. Ohjelmassa kuullaan Hildegard Bingeniläisen (1098-1179) kirkkaasti pulppuilevia lauluja Rupertsbergin luostarin aamupalveluksista sekä konsertin loppupuolella keskiajan maallisen musiikin helmiä.

Kahden sopraanon lisäksi Duo Medieval esittelee laajan valikoiman keskiajan soittimia (mm. organetto, dulcimer, sinfonia, rebec, psalttari ja harppu), joiden sielukkaat äänet tuovat konserttiin aidon ja puhuttelevan sävyn miltei tuhannen vuoden takaa.

Duo Medievalin muusikot ovat työskennelleet yhteisissä produktioissa jo 80-luvulta asti ja pitkä yhteinen kokemus kuuluu duon rohkeassa tavassa lähestyä keskiaikaista musiikkia myös improvisaation keinoin. Kontu-Korhosen ja Rifin harvinainen ja arvokas työpanos on noteerattu kotimaassa myös Suomen Kulttuurirahastossa, joka tukee Duo Medievalin työtä. 

Seniorikortti 65+:lla saa ovelta ostetusta lipusta -20% alennusta, mikäli lippuja on vielä jäljellä.

Asiasanat

Musiikki
Kanta-Naantali