19.7.2022 - 31.7.2022

"Mielenmaisemaa" -taidenäyttely

Kuva
Koriste

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
19.7.2022 - 31.7.2022
Aika
ma-pe klo 12 -18
la-su klo 12-17
Sijainti
Kesti-Maarian sali

Maariankaru 2
21100 Naantali

Lisätietoja tapahtumapaikasta
2. krs, sisäänkäynti sisäpihalta
google_maps
Järjestäjä
Vuokko Malinen ja Pekka Larkela yhteistyössä Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen ja Taideyhdistyksen kanssa

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

"Mielenmaisemaa" -taidenäyttelyssä Kesti-Maariassa heinäkuussa on esillä Pekka Larkelan veistoksia ja Vuokko Malisen maalauksia. Molemmat ovat pitkän linjan psykoterapeutteja ja tehneet vuosikymmeniä töitä ihmisten parissa kulkien heidän rinnallaan. 

Pekka Larkela on itseoppinut kuvanveistäjä. Oppinsa kuvanveistoon hän on saanut useiden vuosien aikana maineikkaan turkulaisen kuvanveistäjän Sinikka Mäki-Lertolan opissa. Hänen veistoksensa heijastelevat ihmisenä olemista kaikissa muodoissaan. Hän käyttää töissään monia eri tekniikoita; polttamalla savea, valamalla sementtiin ja uusimpina paperisavi ja lekaharkko. Hänen veistostensa muotokieli ammentaa vahvasti kristillisistä arvoista ja aihepiiristä. Hänellä on ollut useita näyttelyjä aikaisemmin.

Vuokko Malinen on useiden vuosien ajan perehtynyt VedicArt-kuvataidemenetelmään taiteilija Anne Kuntsin opissa. VedicArt on ruotsalaisen Curt Källmanin luoma taidekoulutusmuoto. Menetelmässä taiteilijan oma kokemus on tärkeä ja siinä painotetaan taiteilijan inspiraatiota. Menetelmän filosofian mukaan tarkoitus on, että kontrolloiva äly muuttuu luovaksi älyksi. Hänen teoksensa eivät ole kannanottoja, eikä hän pyri kuvaamaan ihmistä itseään, vaan ihmisen itsekkyyttä, hänen tekojensa seuraamuksia ja vaikutuksia elämän monenlaisiin muotoihin. Hänelle näyttely on ensimmäinen, pitkän harkinnan ja rohkeuden keräämisen tulos.

Asiasanat

Näyttelyt
Kanta-Naantali