Ajanvaraus koronarokotuksiin laajenee perjantaina 9.4. kaikille 65-69-vuotiaille naantalilaisille

Uutiset
Rokotuspiikki nojaa rokotepulloihin pöydällä.

Naantalin koronarokotukset laajenevat vaiheittain eri väestöryhmille. Perjantaina 9.4.2021 klo 9 alkaen voivat 65-69-vuotiaat naantalilaiset varata ajan koronarokotukseen (AstraZenecan rokote).

Ajan voi varata jonottamatta verkossa osoitteessa Terveyskeskus, ajanvaraus. Mikäli käytät sähköistä asiointia ensimmäistä kertaa, pitää asioinnin onnistumiseksi ensin täyttää sähköisen asioinnin palvelusopimus. Sähköinen asiointi vaatii myös vahvan tunnistautumisen. Tutustu ohjeisiin rokotusajan varaamiseksi netissä. 

Rokotusajan voi varata myös puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 040 4846 533 arkisin klo 9.00–14.00. Kuulo- ja puhevammaisten tekstiviestipalvelu koronarokotuksissa on 040 4846 533. Koronarokotusasioissa ei tule soittaa terveyskeskuksen yleiseen ajanvarausnumeroon, sillä sitä kautta ei anneta aikoja koronarokotuksiin. 

Rokotusaikoja on varattavissa rajallinen määrä, mutta niitä avataan lisää rokotteiden saatavuuden mukaan. 

Toistaiseksi AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu Suomessa 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan (THL:n tiedotteet 24.3.2021 ja 7.4.2021). AstraZenecan rokote on otettu Naantalissa jälleen käyttöön 5.4.2021 alkaneella viikolla. Aikaisemmin tehdyn ajanvarauksen yhteydessä saatu tieto rokotevalmisteesta ei muutu. 

Rokotukset muille ikäryhmille käynnistyvät rokotesaatavuuden mukaan 

Naantalilaiset ikä- ja riskiryhmät rokotetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Rokotusaikatauluun vaikuttavat rokotteiden saatavuus sekä se, miten tiettyä rokotetta on suositeltu eri ryhmille.  

– Tavoitteena on, että alle 65-vuotiaiden riskiryhmien ajanvaraukset jatkuvat portaittain ensi viikon torstaista alkaen, terveydenhoitaja Heidi Valjanen arvioi. Ajanvarauksen tarkemmasta alkamisajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Suomessa alle 65-vuotiaita rokotetaan BioNTech-Pfizerin ja Modernan rokotteilla. Rokotettavan ei ole mahdollista valita mitä rokotetta käytetään.  

Kaupunki tiedottaa koronarokotusten edistymisestä verkkosivuillaan www.naantali.fi/koronarokotukset.  

Päivitetty viimeksi
12.4.2021 10:40

Asiasanat

Ikäihmiset
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Rokotukset