Asuntomessutonttien hinnat on julkaistu

Uutiset
Asuntomessualueen tonttien hinnat on hyväksytty kaupunginhallituksessa. Tonttihaku alkaa elokuussa.
Kuva asuntomessualueesta ennen rakentamisen aloittamista

Kaupunginhallitus on 20.5. pidetyssä kokouksessaan päättänyt asuntomessualueen tonttien hinnat. Tontit voi joko ostaa tai vuokrata.

Voit tutustua tontteihin ja hintoihin karttasovelluksessa.

Hinnoittelu myös sivun alalaidassa pdf-tiedostona.

Tonttihaku ja rakentajien valinta

Asuntomessutontin haku poikkeaa normaalista Naantalin kaupungin tonttien hakuprosessista. Tonttia haetaan myöhemmin julkaistavalla hakemuksella, ja hakulomakkeen liitteeksi tarvitaan vähintään hankekuvaus ja ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille.

Lisäksi hakijalta pyydetään hakuvaiheessa perusteluja sille, miten rakennushanke ilmentää Naantalin asuntomessujen rakentamisen teemoja. Tärkein teema on saariston luonnon kunnioittaminen rakentamisessa ja suunnitelmissa. Muut teemat ovat energiainnovatiivisuus, terveellinen rakentaminen, ja turvallisuus.

Hakijalta tiedustellaan myös taloteknisiin ratkaisuihin ja hankkeen mahdollisiin yhteistyökumppaneihin liittyviä asioita. Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset.

Rakennustapaohjeet valmistuvat kesäkuussa, ja tonttihaku alkaa elokuun puolivälissä.

Rakentajat valitaan hakijoiden joukosta tämän vuoden loppuun mennessä, ja talojen rakentaminen voi alkaa syyskuussa 2020.

Asuntomessutonteista ja rakentamisesta saa lisätietoa kaupungin osastolta Naantalin venemessuilla 24.–26. toukokuuta sekä infotilaisuudessa 4. kesäkuuta kello 17 alkaen kaupungintalolla. Infoon voi ilmoittautua linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Asuntomessuinforakentajille 

Lisätietoja antaa myös projektipäällikkö Timo Tirri
timo.tirri@naantali.fi, puh 050 410 4005

Asuntomessujen kallioalue

Asuntomessut Naantalissa 2022

Lounatuulen asuntomessualueelle on suunniteltu lomarakentamisen tontteja, omakotitalotontteja, sekä pientalotontteja yhtiömuotoiseen rakentamiseen. Tonttihaku on käynnissä ja hakemukset tulee jättää lokakuun loppuun mennessä.

lateral-image-left
Päivitetty viimeksi
12.6.2019 10:44

Avainsanat

Asuminen ja ympäristö
Asuminen
Rakentaminen