Harrastamisen rajoituksiin lisää lievennyksiä: Aikuisten harrastaminen isommissa ryhmissä on sallittua

Uutiset
Naantalissa lievennetään aikuisten ryhmäharrastamisen rajoituksia Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän 27.4. tekemän linjauksen mukaisesti. Rajoitusten muutokset ovat voimassa heti.
Ikäihmiset jumppaavat urheilukentällä

Aikuiset (vuonna 2000 syntyneet ja vanhemmat) voivat harjoitella ulkona oman joukkueen kesken ilman lähikontakteja, mutta ottelut ja pelit eivät edelleenkään ole sallittuja.  

Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi kokoontua kyseinen joukkue koosta riippumatta.  

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauko jatkuu kuitenkin edelleen. Muutoinkin kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä.  

Sisätiloissa tapahtuvaa kuorolaulua on edelleen syytä välttää harrastetoiminnassa ja ulkotiloissakin suositellaan turvavälien säilyttämistä.  

Lasten ja nuorten (vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet) ryhmäharrastamisesta on aikaisemmin jo purettu rajoituksia. Lisätietoja lasten ja nuorten harrastamisen lievennyksistä uutisessa 23.4.2021

Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköissä vierailut helpottuvat 

Hoito- ja vanhuspalveluiden tehostetussa palveluasumisessa helpotetaan asukkaiden ja läheisten tapaamisia niissä yksiköissä, joissa asukkaalla on oma huone. Vierailuaikoja ja vierailijoiden määrää ei rajoiteta. Vierailut tapahtuvat vain asukkaiden huoneissa, ei yhteisissä tiloissa. Vieraillessa kasvomaskin tai -visiirin käyttö on edelleen suositeltavaa.  

Katavakodin Jannelan ja Birgittakodin lyhytaikaishoidon vierailijoita kehotetaan edelleen olemaan etukäteen yhteydessä yksikköön vierailujen turvallisen organisoinnin järjestämiseksi. 

Tilojen käytöstä ja viranomaisten ohjeista  

Maijamäen ja Rymättylän kuntosalit ovat avautuneet yleisölle 21.4.2021. Suopellon kuntosali on edelleen suljettu. Vapun aikana 30.4.-1.5. Maijamäen kuntosali on suljettu. Lisätietoa kuntosalien aukioloajoista ja henkilömäärärajoituksista. Talviuintipukuhuoneet Taimossa (3 henkilöä kerrallaan) ja Nunnalahdessa (5 henkilöä kerrallaan) ovat myös avoinna.  

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omaehtoista liikkumista varten. Myös beachvolley-kentät ovat yleisön käytettävissä.  

Kaupungin tiloissa noudatetaan Lounais-Suomen aluehallintoviraston ohjeita  AVI jatkoi 20.4. kuuden hengen kokoontumisrajoitusta ajalle 27.4.–14.5.2021.  

Kaikkien harrastajien tulee toimia vastuullisesti ja välttää tarpeettomia kontakteja sekä noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.   

Yleisötilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 6 henkilöä. Yleisötilaisuuksia ovat mm. urheiluseurojen kokoukset.   

Koronatilanne Varsinais-Suomessa jatkaa rauhallista paranemistaan 

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 101,9. Edellisellä seurantajaksolla ilmaantuvuusluku oli 114,7. 

Myös positiivisten testien osuus kaikista testatuista on jatkanut hienoista laskua: tällä viikolla se on 3,5 prosenttia, kun viime viikolla positiivisten osuus oli 3,9 prosenttia. Lue lisää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteesta 27.4.2021. 

Koronatestiin on hyvä hakeutua herkästi pienistäkin tautiin sopivista oireista. Ohjeita koronatestiin hakeutumisesta löydät osoitteesta www.naantali.fi/korona

lateral-image-left
lateral-image-right
Päivitetty viimeksi
28.4.2021 14:46

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys