Heta Kananen - Lumotussa maassa 28.6.–17.7.2022

Uutiset
Naantalin taidehuoneen kesän kolmas näyttely avautuu tiistaina 28.6. klo 11. Vuorossa on taidegraafikko Heta Kanasen näyttely Lumotussa maassa.
Teoskuva: Heta Kananen, Lumotussa maassa, viivasyövytys/akvatinta/monotypia, 40 x 50 cm, 2022

Heta Kananen kertoo näyttelystään:

”Luonnon kokemukset ovat minulle tärkeitä ja löydän itseni sieltä usein tarkkailemassa. Eläimet ovat lähellä sydäntäni ja tärkeä osa teoksiani. Kuljen luonnossa löytääkseni, tunteakseni, kokeakseni. Poimin asioita keräämällä, valokuvaamalla ja piirtäen luonnoksia. Asiat rakentuvat teoksiini palasina kokemastani sieltä täältä yhteen kasattuina. Kauneuden ja herkkien hetkien lähellä vaanii menettämisen vaara, sillä hauras menee helposti rikki. Haluan saada teoksiini vahvan tunteen ja tunnelman tallentaminen on tärkein lopputuloksessa.

Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä ja perinteinen taidegrafiikka kiinnostaa minua sen työvaiheiden vuoksi. Kuvat rakentuvat monien kerrosten jälkeen ja lopputulos on kuin peiliin katsoisi. Teos on kääntynyt uudeksi kokonaisuudeksi, uudeksi tarinaksi. Usein se on yllätys, mutta tiedän jos olen saanut tallennettua ajatukseni lopputuloksen.

Olen yhdistänyt uusiin teoksiini vahvemman ja rohkeamman työskentelyn. Teoksista on tullut uniikkeja värileikkejä ja sattumanvaraisuus ja arvaamattomuus on päässyt osaksi teoksiani. Olen kuitenkin halunnut sitoa kokonaisuuden perinteisen syövytykseen viivoja ja pintoja yhdistellen, jolloin kerroksellisuus ja tarinan sisältö korostuvat.”
 

Naantalin taidehuone
Aukioloajat
17.5.-28.8.2022 ti-su klo 11.00-18.00
Poikkeusaukioloajat
juhannusaattona suljettu
Puhelinnumero
näyttelykaudella
Käyntiosoite

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Päivitetty viimeksi
28.6.2022 11:00