Itämeren suojeluun keskittyvä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä järjestetään Naantalissa lauantaina 19.9.

Uutiset
Muumimaailma, Naantalin kaupunki ja Raisio-Naantalin Nuorkauppakamari järjestävät lauantaina 19.9.2020 kello 11–14 Itsenäisyydenpuistossa ja Vanhassakaupungissa koko perheen elämyksellisen seikkailupäivän.
Viikon aurinkoinen uutinen, Itsenäisyydenpuisto

Tapahtuma on osa Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luotua #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjaa. Kampanjan järjestävät Moomin Characters ja John Nurmisen Säätiö. Sen tarkoituksena on levittää tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren puhdistamiseksi ja suojelemiseksi.

Naantalissa järjestettävä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä on suunniteltu lapsia ajatellen, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

– Seikkailupäivän tarkoituksena on antaa lapsiystävällisesti käytännönläheisiä vinkkejä, mitä jokainen meistä voi tehdä Itämeren suojelun hyväksi, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Eveliina Hagelberg-Häkkinen Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarista.

– Meri on vahvasti Naantalissa läsnä. Haluamme olla mukana suojelemassa sitä ja kannustaa lapsia ja perheitä ottamaan Itämeri huomioon arjen valinnoissa, toteaa Naantalin varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Rantala.

Seikkailupäivän aikana perheet pääsevät kiertämään erilaisia rasteja, joita löytyy Itsenäisyydenpuiston ympäristöstä, Naantalin museosta, Mannerheiminkadulta sekä Vanhankaupungin rannasta. Tarjolla on esimerkiksi kierrätysvinkkejä ja erilaisia tehtävärasteja, muun muassa biojätetietämyksestä ja villikalojen tunnistuksesta. Kalakilpailun sekä tapahtuman osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Itsenäisyydenpuistoon pystytetyllä Itämeri-lavalla saadaan nauttia muumien tanssiesityksistä ja Raatihuoneella on esillä Naantalin varhaiskasvatuksen lasten toteuttama Merenalainen maailma -taidenäyttely.

Koronavirustilanteen vuoksi tapahtumassa kehotetaan noudattamaan turvavälejä. Rasteja voi kiertää oman porukan kesken ja niillä on käsidesiä saatavilla. Ethän saavu tapahtumaan, mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Naantalin kaupunki on myös osallistunut Itämeren suojeluun lahjoituksella #MEIDÄNMERI-kampanjalle.

Tapahtumapäivän aikataulu

11:00–14:00 – Vapaata kiertelyä rasteilla tapahtuma-alueella

11:00 – Tapahtuman avaus, Itsenäisyydenpuisto
Kalastaja Janne Raution puheenvuoro
11:15 – Muumi-jumppa, Itsenäisyydenpuisto
12:00 – Suomen Karva-Kaverit rapsutettavina sekä kärryvetoa, Itsenäisyydenpuisto
12:15 – Naantalin Seudun Meripelastajien kelluntaesitys (hälytysvaraus), Ukko-Pekan laituri
13:15 – Muumi-jumppa, Itsenäisyydenpuisto
13:45 – Tapahtumaan osallistujien kesken arvonta & kalakilpailun voittajien
julkistaminen, Itsenäisyydenpuisto
14:00 – Tapahtuma päättyy

Tapahtuma-alue ja rastit

Itsenäisyydenpuisto

Mannerheiminkatu 19

 • Itämeri-lava
 • Naantalin Apteekin vinkit vanhojen lääkkeiden kierrätykseen
 • Naantalin museon sisäpihalla Lupauslakana ja sisällä Luontoliiton & John Nurmisen Säätiön slideshow. Museon näyttelyt ovat myös avoinna.
 • Naantalin varhaiskasvatuksen lasten Merenalainen maailma -taidenäyttely Raatihuoneella
 • Alisan ihmemaan isoäiti Ella K valmistaa leluja kierrätyskankaista, poimi talteen ideat tai osta mukaan
 • Suomen Karva-Kaverit -koirakärryvetoa alkaen klo 12.00
 • Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarin infopiste ja ensiapupiste
 • Torimyyntiä

Mannerheiminkatu

 • #MEIDÄNMERI-kampanjan 10 vinkkiä Itämeren suojeluun

Vanhankaupungin ranta

 • Janne Raution villikalojen tunnistustehtävä, Suomen tunnetuimman kalapiirtäjän, Sakke Yrjölän tuotemyyntiä, kalastaja Mika Elo savustaa kalaa
 • Martinexin #OURSEA-tuotemyyntiä
 • Lounais-Suomen Jätehuollon biojätetietämyskilpailu
 • Naantalin Seudun Meripelastajat aluksensa kanssa (hälytysvaraus) kertomassa Itämerellä tapahtuvista tehtävistä, harrastustoiminnasta sekä pitämässä kelluntaesityksiä

Muutokset ohjelmaan ja rasteihin ovat mahdollisia.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
16.9.2020 9:26

Asiasanat

Lapsiperheet
Kasvatus ja koulutus
Ympäristön- ja luonnonsuojelu