Järjestetyn kotihoidon ja omaishoidon piirissä oleville ikäihmisille tarjotaan neljättä koronarokotusta Naantalissa

Uutiset
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että neljäs koronarokoteannos tarjotaan myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Suositus perustuu ajantasaiseen koronaepidemian ja rokotteiden suojatehon seurantatietoihin sekä Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) lausuntoon. 
Pahvisessa astiassa on koronarokotteita rivissä valmiina pistettäviksi.

Naantalissa neljänsiä koronarokotuksia tarjotaan pop up -tapahtumissa Naantalin terveysasemalla THL:n suosituksen mukaisesti niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä. Neljäs rokote voidaan antaa aikaisintaan kolme kuukautta kolmannen annoksen jälkeen. 

Riskiryhmille sekä neljänteen rokotukseen oikeutetuille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville asiakkaille ja yli 80-vuotiaille järjestetään pop up -tapahtuma keskiviikkona 11.5.2022 klo 13.00–17.00 Naantalin terveysasemalla, Tuulensuunkatu 6 (käynti laboratorion puolelta). Tapahtumassa rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. 

Seuraavat, kaikille 12 vuotta täyttäneille suunnatut pop up -tapahtumat järjestetään keskiviikkona 18.5. klo 13.00–17.00 sekä tiistaina 24.5. klo 13.00–17.00 Naantalin terveysasemalla, Tuulensuunkatu 6 (käynti laboratorion puolelta). 

Koronarokotteisiin liittyvää neuvontaa annetaan Naantalissa arkisin klo 11.00–12.00 numerossa 040 900 0864. Neuvontanumerosta voit myös tiedustella mahdollisuutta rokotukseen saariston terveysasemilla. 

Alle 80-vuotiaille kolme rokoteannosta antaa hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan, mutta 80 vuotta täyttäneillä kolmen rokoteannoksen suojateho ei ole yhtä hyvä eikä pitkäkestoinen kuin nuoremmilla. 

Neljännen rokoteannoksen teho on todennäköisesti sitä parempi, mitä pidempi aika kolmannen ja neljännen annoksen välillä on. THL:n tämänhetkisen arvion mukaan muulle väestölle neljänsistä annoksista on suurempi lääketieteellinen hyöty, jos ne jaetaan myöhemmin. Mahdollinen ajankohta on syksyllä.

Lue lisää THL:n tiedotteesta.

Päivitetty viimeksi
9.5.2022 9:13

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Rokotukset