Koronarokotuksia saa ilman ajanvarausta ja ajanvarauksella Naantalissa viikolla 41

Uutiset
Pop up -koronarokotustapahtumia järjestetään seuraavan kerran tiistaina 12.10. ja perjantaina 15.10. Birgitta-salissa.
Pahvisessa astiassa on koronarokotteita rivissä valmiina pistettäviksi.

Koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta viikolla 41 Naantalissa tiistaina 12.10. sekä perjantaina 15.10. kello 9.00–12.00 sekä 13.00–15.30. Rokotuspaikkana on Birgitta-sali Kalevanniemessä.

Koronarokotuksen saa myös ajanvarauksella. Viikolle 41 on vielä rokotusaikoja varattavissa sähköisen asiointipalvelun kautta (Terveyskeskus, ajanvaraus) sekä puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 040 4846 533, arkisin klo 9.00–14.00.

Ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta annetaan

 • ensimmäisiä koronarokoteannoksia kaikille 12 vuotta täyttäneille naantalilaisille
 • tehosterokotteita heille, joiden ensimmäisestä koronarokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa
 • kolmansia rokotuksia voimakkaasti immuunipuutteisille sekä heille, jotka ovat saaneet koronarokotuksen ensimmäisten joukossa nykyistä lyhyemmällä 3–4 viikon annosvälillä.

Lyhyellä aikavälillä rokotteen saaneiden ryhmään kuuluu pääasiassa terveydenhuollon henkilöstä, joka toimii koronapotilaiden hoidossa sekä näytteenotossa. Ryhmään kuuluu myös hoivakotien iäkkäitä asukkaita sekä heitä hoitavaa henkilökuntaa.

Kolmas annos annetaan myös niille 12 vuotta täyttäneille, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas annos voidaan antaa vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi (keinomununuaishoito) ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei siis ole sama kuin ensimmäisellä rokotuskierroksella rokotetut riskiryhmät 1 ja 2. Esimerkiksi diabetes, vaikea lihavuus tai uniapnea eivät kuulu nyt määriteltyyn voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan aiemmin määriteltyihin riskiryhmiin kuuluivat henkilöt, joilla on kohonnut riski saada vakava koronavirustauti. Nyt kolmatta rokoteannosta tarjotaan niille, joilla kahden rokoteannoksen aikaansaama suoja on saattanut jäädä selvästi heikommaksi kuin muulla väestöllä.

Muille väestöryhmille ei vielä anneta kolmansia koronarokotuksia. Naantalin kaupunki noudattaa koronarokotusten antamisessa kansallisia linjauksia.

lateral-image-right
Päivitetty viimeksi
8.10.2021 12:49

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Rokotukset