Koronarokotusaikoja taas varattavissa 9.6. kello 9.00 alkaen – rokotusvuorossa 30 vuotta täyttäneet

Uutiset
Covid-rokotukset lukee Naantalin kaupungin kyltissä, jonka nuoli ohjaa mäkeä ylös Kalevanniemen koulutaloa kohti.

Keskiviikkoaamuna 9.6. klo 9.00 alkaen on 30 vuotta täyttäneillä naantalilaisilla taas mahdollisuus varata koronarokotusaika. Rokotusaikoja on tarjolla rajallinen määrä, noin 500 aikaa. Koronarokotusaikoja tulee varattavaksi sitä mukaa, kun rokotustoimitukset Naantaliin varmistuvat.

– Varattaviksi tulee nyt myös jonkin verran ilta-aikoja, jotta mahdollisimman moni työikäinen pääsisi tulemaan rokotteelle. Tähän asti rokotekattavuus on ollut hyvällä tasolla Naantalissa ja toivomme, että rokotteille hakeutuvat yhtä aktiivisesti myös nuoremmat ikäluokat, terveydenhoitaja Heidi Valjanen toteaa.

Varaa rokotusaikasi ensisijaisesti sähköisessä ajanvarauksessa Terveyskeskus, ajanvaraus. Katso tarkemmat ohjeet nettiajanvarauksen tekemiseksi. Mikäli varaat ajan puhelimitse, sen voit tehdä arkisin klo 9.00–14.00 koronarokotusten ajanvarausnumerosta 040 4846 533.

Kuulo- ja puhevammaisten tekstiviestipalvelu koronarokotuksissa on 040 4846 533.

Koronarokotuksista edelleen suurin osa menee tehosterokotteisiin. Tehosterokotusaika on 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, ja aika annetaan ensimmäisellä rokotuskerralla. 

Jo yli puolet naantalilaisista, 53 %, on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Ensimmäisiä koronarokoteannoksia on pistetty 10 369. Toisia annoksia on annettu 2 024 (10,4 %).  

Muista turvavälit, maski ja hygieniaohjeet rokotuksen jälkeenkin

Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvavälit, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista. Jos saat koronavirustautiin sopivia oireita, tulee rokotettunakin hakeutua testiin ja välttää kontakteja. 

Koronarokotus vähentää koronaviruksen erittymistä merkittävästi ja siten ehkäisee viruksen tarttumista ihmisestä toiseen. Rokotus ei kuitenkaan estä tartuntoja kokonaan. Ohjeistuksia muutetaan tiedon karttuessa, mutta toistaiseksi toimintasuositukset ovat varovaisuusperiaatteen mukaisesti samat sekä rokotteen saaneille että heille, joilla ei vielä ole rokotuksen antamaa suojaa. 

Lisätietoa Naantalin koronatilanteesta, rokotuksista ja kaupungin palveluista löydät osoitteesta www.naantali.fi/korona

lateral-image-left
Päivitetty viimeksi
8.6.2021 20:12

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Rokotukset