Koronatilanne on vaikeutunut – Naantalin yläkoulut ja lukio siirtyvät etäopetukseen

Uutiset
Yläkouluissa ja toisella asteella siirrytään etäopetukseen maanantaina 8.3.
Polkupyöriä telineissä Suopellon koulun pihalla, taustalla vihreitä tankoja sekä aidattu pelikenttä.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee kansallisen linjauksen mukaisesti, että kaikki maakunnan toisen asteen oppilaitokset ja yläkoulut siirtyvät etäopetukseen 8.–28. maaliskuuta.

Naantalissa perusopetuksen luokkien 7–9 oppilaat ja Naantalin lukion kaikki opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 8.3. alkaen kolmeksi viikoksi, 28.3. saakka. Lähiopetuksessa jatkavat 7.–9.-luokkalaiset erityisen tuen oppilaat, verstas-oppilaat sekä jopo-oppilaat.

Etäopetuksessa oleville oppilaille ja opiskelijoille järjestetään noutoruokailu, jota varten tulee ilmoittautua ennakkoon. Koteihin on tiedotettu Wilma-viestillä tarkemmin etäopetusjärjestelyistä.

Koronatilanne on vaikeutunut

Koronatilanne maakunnassa on vakava, sillä tartunnat ovat kasvussa. Tartunnat ovat nyt yleisimpiä nuorten aikuisten ja työikäisten keskuudessa, kerrotaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa. Helmikuussa 70 prosenttia Varsinais-Suomessa todetuista uusista koronatartunnoista todettiin 20–59-vuotiailla. 

Tartunnat ovat kasvussa erityisesti työpaikoilla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä muistuttaa, että aikuiset voivat nyt vaikuttaa varsinkin kasvussa oleviin työpaikkatartuntoihin esimerkiksi käyttämällä maskia aivan säännöllisesti. 

Koronakoordinaatioryhmä myös suosittelee, että aluehallintovirasto tekisi koko Varsinais-Suomeen velvoittavan päätöksen tilojen terveysturvallisesta käytöstä koronaepidemian leviämisen estämiseksi. 

– Keskustelimme koronakoordinaatioryhmässä siitä, että jos nyt linjatut toimenpiteet eivät riitä epidemian hillitsemiseksi, joudumme harkitsemaan tilojen sulkemisen mahdollistavan 58 g -pykälän käyttöönottoa, sanoo Pietilä. 

Koronakoordinaatioryhmä pitää ylimääräisen kokouksen torstaina 4. maaliskuuta käsitelläkseen mahdollisia täsmennyksiä annettuihin suosituksiin, kun saadaan lisätietoa kansallisen tason linjauksista. 

Muuntovirusten osuus kasvamassa

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden on noussut. Kahden viikon seurantajaksolla se on nyt 158. Positiivisten osuus testatuista on noussut 4,5 prosenttiin. Testimäärät ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella pysyneet viime viikot noin 8 000 testatun lukemissa. 

Varsinais-Suomessa on varmistettu 47 koronan muuntovirustapausta. Näistä suurin osa on niin sanottua brittivarianttia. Virusmuunnosten todellinen määrä on kuitenkin moninkertainen. 

Muuntovirus tarttuu 1,5 kertaa herkemmin kuin tavallinen koronavirustartunta. 

– Näyttää selvältä, että positiivisten testitulosten määrä ja muuntovirusten osuus ovat kasvamassa ja epidemia valitettavasti sitä kautta selvästi kiihtymässä. Jos mitään ei tehdä, tartuntamäärä voi kasvaa 7–10-kertaiseksi seuraavan kuukauden aikana, sanoo Mikko Pietilä. 

Lue Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote kokonaisuudessaan. 

Päivitetty viimeksi
3.3.2021 11:28

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kasvatus ja koulutus
Lukiokoulutus
Perusopetus
Ensiapu ja päivystys