Kristiina Turtonen: POLKU, minä ELÄN! 19.7.-7.8.2022

Uutiset
Naantalin taidehuoneen kesän neljäs näyttely esittelee naantalilaisen kuvataiteilijan Kristiina Turtosen teoksia. Näyttely sisältää suurikokoisia öljy- ja akryylimaalauksia, pikkutarkkoja, fotorealistisia lyijykynäpiirroksia ja teemallisia installaatioita.
Koriste

Kristina Turtonen kertoo näyttelystään:

"Näyttelyni sisältö ja teema on tuttu ajatus yhteisestä elämän polusta, kokemuksista, tunteista, unelmista ja muistoista. Tämän kuohuvan maailman keskellä meillä jokaisella on sydän täynnä kerrottavaa ja puhuttavaa.

Isot, yksityiskohtaiset lyijykynäpiirrokset sisältävät kirjoja tiukasti hyllyissä, tai kasoina seinään nojaten. Kirjat eivät ole saatavilla olevia kirjoja. Viimeisen vuoden aikana olen kerännyt eri yhteisöiltä, harrastepiireiltä, eri-ikäisiltä ryhmiltä ja lukuisilta kohtaamisiltani ihmisiltä vastauksia kysymykseen - Minkä nimisen kirjan sinä tällä hetkellä kirjoittaisit? Teosteni kirjat koostuvat siis saamistani kuvitteellisista kirjojen nimistä.

Tapaamisten yhteydessä pidin useimmiten myös taidemaalausta, sillä taiteen tekeminen ja värit synnyttävät osallistujissa luovaa, vapauttavaa ajattelua. Osallistujina ovat olleet mm. Turun Tyttöjen talo, Petrean senioriryhmä, Turun Zontakerho, Sulkakynät, Mieskuoro Laulun Ystävät, Turun Helluntaiseurakunta, Helianthus-kuoro, Kuparivuoren koulu Pr1, Naantalin seurakunta jne.

Näyttelyni suurikokoiset öljy- ja akryylimaalaukset kuvaavat ympärillämme olevaa arkea ja elämää, josta saadut kirjojen nimet kumpuavat.

Installaatiot Lasikatto ja Juoru liittyvät näyttelyn teemaan.

Olen naantalilainen, Turun Taideakatemiasta valmistunut kuvataiteilija, ja suorittanut myös Nykykuvanveiston erikoistumisopinnot. Olen myös Suomen Taidemaalariliiton ja Turun Taiteilijaseuran jäsen."

Naantalin taidehuone
Aukioloajat
17.5.-28.8.2022 ti-su klo 11.00-18.00
Poikkeusaukioloajat
juhannusaattona suljettu
Puhelinnumero
näyttelykaudella
Käyntiosoite

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Päivitetty viimeksi
19.7.2022 12:00

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Taiteet