Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan varovasti – suurin osa rajoituksista kuitenkin jatkuu 24.1. asti

Uutiset
Naantalin pandemiajohtoryhmä on linjannut rajoitusten jatkosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 5.1.2021 tekemien suositusten perusteella. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua 11.1. alkaen. Samoin nuorisotilat avaavat ovensa ja lasten ja nuorten kerhotoiminta käynnistyy. Nuorisotiloissa noudatetaan kuitenkin ryhmäkokorajoitusta.
Kertakäyttöinen kasvomaski lumihangessa.

Naantalin pandemiajohtoryhmä on linjannut rajoitusten jatkosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 5.1.2021 tekemien suositusten perusteella. Päätökset ovat pääsääntöisesti voimassa 24.1.2021 asti. 

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua 11.1. alkaen kuitenkin niin, että toiminnassa on noudatettava aiemmin annettuja ohjeita: hyvä käsihygienia, turvavälit, pukuhuoneiden käytön minimointi, ei yleisöä hallin sisätiloihin, kontaktien välttäminen ja maskisuositus yläkouluikäisistä alkaen.  

Nuorisotilat Rymättylässä, Livonsaaressa ja Karvetin monitoimitalossa avautuvat. Paikallaolevien lukumäärä saa olla enintään 10 henkilöä/tila. Myös yökahvilatoiminnassa on sama ryhmäkoon rajoitus. Nuorisopalveluiden tarjoama lasten ja nuorten kerhotoiminta käynnistyy. 

Naantalin opiston kuvataidekoulun (5–17-vuotiaat) kevätkausi alkaa 11.1. Yläkouluikäisille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Naantalin opiston kevätkausi käynnistyy muilta osin 25.1.2021. 

Naantalin musiikkiopiston muskaritoiminta jatkuu etäopetuksena niissä ryhmissä, joissa on mukana yli 10 henkilöä. Lasten ja nuorten instrumenttiopetus jatkuu lähiopetuksena. Yli 20-vuotiaat puolestaan opiskelevat etäopetuksessa. 

Avoimen varhaiskasvatuksen kiinteät ryhmät rajoitetaan yhteensä 10 henkilöön.  Muu avoin toiminta on tauolla 24.1.2021 saakka. Lasten kerho- ja puistotoiminta jatkuu normaalisti,

Perusopetuksen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa. Naantalin lukiossa vuorotellaan vuosiluokittain lähi- ja etäopetuksessa. Penkkariajelu 11.2.2021 Turkuun on peruttu. Sen sijaan ennalta tallennettua penkkariohjelmaa seurataan koululuokissa. Vanhojen päivä ja vanhojen tanssit 12.2.2021 on siirretty pidettäväksi 12.5.2021.  

Kulttuuri-, museo- ja kirjastopalveluihin aiemmin annetut suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 24.1.2021 asti. Yleisötapahtumissa noudatetaan AVI:n määräyksiä korkeintaan 10 henkilön kokoontumisrajoituksesta sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa. Määräys on voimassa 10.2.2021 asti.  

Liikuntapalveluiden laajalle yleisölle suunnatun toiminnan rajoitukset jatkuvat: 

 • Aikuisten harrastustoiminnan keskeytys Naantalin kaupungin tiloissa jatkuu 24.1.2021 asti. VSSHP:n ohjeen mukainen kilpaurheilu sallitaan. 
 • ​​​​​​Kuntosalien (Maijamäki, Suopelto, Rymättylä) toiminnan keskeytys jatkuu 24.1.2021 saakka. 
 • Jäähallien yleisöluisteluvuorot on keskeytetty 24.1.2021 asti. 
 • Talviuintipukuhuoneet (Taimo ja Nunnalahti) ovat kiinni 24.1.2021 asti. 
 • Kuljetuksia Ulpukan yleisöuinteihin ei järjestetä 24.1.2021 saakka. 
 • Maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. 

Ulkoliikuntapaikat pidetään kuitenkin avoinna omaehtoista liikkumista varten. 

Toimithan vastuullisesti ja muista nämä

Viisi valttia, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta (THL):

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
 2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
 3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
 4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
 5. Lataa Koronavilkku-sovellus.
Päivitetty viimeksi
8.1.2021 19:23

Asiasanat

Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Liikunta ja ulkoilu
Ensiapu ja päivystys