Lasten ja nuorten koronatartunnat kasvussa Varsinais-Suomessa – ottamalla rokotteen voit myös suojata muita

Uutiset
Koronatilanne on heikentynyt Varsinais-Suomessa useiden viikkojen ajan, ja alueella on nyt otettu käyttöön laajat etätyö- ja maskisuositukset. Tartuntoja on paljon nyt lapsilla ja nuorilla. Ottamalla koronarokotteen voit suojata myös muita.
Nuori nainen laittaa peilin edessä kertakäyttöistä kasvomaskia kasvoilleen.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ottaa laajan etätyösuosituksen jälleen käyttöön nopeasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo 23.11. julkaistussa tiedotteessa. Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, sekä sisällä, että ulkona, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä. Tämä koskee myös rokotettuja henkilöitä. 

– Useita viikkoja tilanne on mennyt huonompaan suuntaan ja nyt meidän on toimittava, jotta tartunnat saadaan laskuun, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo VSSHP:n tiedotteessa. 

– Nyt on paljon tartuntoja lapsilla ja nuorilla, joten varsinkin rokottamattomat lapset täytyy suojata, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo. 

Koronarokotus pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo sivuillaan. Siksi koronarokotteet voivat edistää niin sanotun epäsuoran suojan syntymistä. Ottamalla rokotuksen voi suojata siis itseään, mutta myös muita. 

Koronarokotukseen voi edelleen varata ajan sähköisen ajanvarauspalvelun kautta: Terveyskeskus, ajanvaraus tai puhelimitse koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 040 4846 533, arkisin klo 8.30–14.30. 

Lisätietoja Naantalin koronarokotuksista: www.naantali.fi/koronarokotukset  

Maski myös rokotetuille

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee suunenäsuojusta käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sisä- ja ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä, sillä he voivat kantaa virusta, myös oireettomana. 

Laajaa kasvomaskin käyttöä suositellaan niissä työtehtävissä, joissa ei voi tehdä etätyötä. 

Turun seudun joukkoliikenne Föli tiedotti tänään, että Fölin busseihin palaa maskipakko kaikille yli 12-vuotiaille matkustajille perjantaista 26.11. alkaen. Lue aiheesta lisää Fölin sivuilta.

Kouluissa ja oppilaitoksissa maskisuositus on voimassa peruskoulun 4. luokasta lähtien. 

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee pikkujoulujuhlia järjestettävän niin, että koronapassia voidaan edellyttää osallistujilta. Tämä onnistuu esimerkiksi ravintoloissa järjestettävissä tilaisuuksissa. 

THL:n 22.11. ilmoittama 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 250, mutta kasvaa koko ajan. Tyksissä oli 23.11. hoidossa kaiken kaikkiaan 16 koronapotilasta, joista viisi on tehohoidossa. 

Viimeisen kahden viikon aikana Naantalissa on todettu yhteensä 35 koronatartuntaa. 

Päivitetty viimeksi
24.11.2021 15:06

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Rokotukset