Maskisuositus muuttuu Naantalin terveyskeskuksessa

Uutiset
Kasvomaskia tulee edelleen käyttää vierailuilla tehostetun palveluasumisen yksiköissä ja terveyskeskusosastolla sekä terveyskeskuksen vastaanotoilla ja hoitotiloissa.
Kertakäyttöisiä kasvomaskeja kasassa.

Naantalin sosiaali- ja terveyspalveluiden kasvomaskisuositusta on päivitetty. Kasvomaskisuositus kevenee niin, että terveyskeskuksen ruokaloissa, kahviloissa ja kokoustiloissa ei tarvitse enää käyttää kasvomaskia. Riittävän etäisyyden pitäminen on edelleen suositeltavaa.

Kirurgista suu-nenäsuojainta (maski) tulee edelleen käyttää terveyskeskuksessa, kun tulet lääkärin, terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle, päivystykseen, laboratorioon tai röntgeniin. Maskia käytetään myös odotusauloissa.

Desinfioithan kätesi aina tullessasi terveyskeskukseen ja sieltä poistuessasi.

Tulethan neuvolan ja kouluterveydenhuollon tarkastuksiin sekä kuntoutukseen aina terveenä. Jos sinulla on hengitysinfektioon liittyviä oireita, siirräthän aikaasi.

Tehostetun palveluasumisen ja terveyskeskusosaston vierailuohjeet säilyvät ennallaan

Naantalin terveyskeskusosastolle sekä tehostetun palveluasumisen yksiköissä vieraillaan vain terveenä. Mikäli sinulla on hengitystieoireita, älä saavu lainkaan vierailulle.

Vierailijoiden tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta koko vierailun ajan. Suositeltavaa on, että vierailijat oleskelevat vierailun ajan potilaan tai asukkaan huoneessa.

Desinfioithan kätesi aina tullessasi yksikköön ja sieltä poistuessasi.

Henkilökunta käyttää kasvomaskia kaikissa potilas- ja asiakaskontakteissa terveyskeskuksessa, terveyskeskusosastolla ja hoivayksiköissä sekä kaikkialla terveyskeskuksen hoitotiloissa.

Koronaepidemia rauhoittuu, mutta tapausmäärät edelleen suuria

Koronaepidemia on vähitellen rauhoittumassa, 14 vuorokauden ilmaantuvuus on nyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kirjanpidon mukaan 715, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan. Koronatapauksia todetaan kuitenkin yhä runsaasti, keskimäärin 250 päivässä. Vuosi sitten samaan aikaan todettiin keskimäärin 30 tapausta päivässä. Kaksi vuotta sitten samaan aikaan todettiin vain noin neljä tapausta päivittäin.

Lue lisää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 10.5. julkaistusta tiedotteesta.

Päivitetty viimeksi
11.5.2022 13:40

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys