Naantalin kaupunki mukana Taisto-harjoituksessa – Suomen suurin digiturvaharjoitus auttaa kehittämään toimintaa

Uutiset
Naantalin kaupunki osallistuu Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen Taistoon 17.11.2022. Taisto on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva valtakunnallinen harjoitus, joka laittaa organisaatioiden omat toimintamallit ja -prosessit käytännön testiin kuvitteellisten harjoitustilanteiden avulla. Harjoitus auttaa kehittämään digitaalisen turvallisuuden johtamista, hallintaa ja viestintää.
Puhelin-kuvake, jonka ruudulla @-merkki. Teksti: Olemme mukana Suomen suurimmassa digiturvaharjoituksessa Taistossa!

Viidettä kertaa järjestettävä Taisto kokoaa organisaatiot yhteiskunnan eri osa-alueilta harjoittelemaan ajankohtaisten uhkien varalle. Tämän syksyn harjoitukseen on ilmoittautunut mukaan ennätyksellisesti jo yli 300 harjoitustiimiä. Naantalin kaupunki on mukana harjoituksessa viidettä kertaa.

Taistossa testataan ja kehitetään toimintaa

Taisto tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden testata digitaaliseen turvallisuuteen liittyviä toimintamalleja, tunnistaa kehityskohteita sekä harjoitella häiriötilanteissa toimimista turvallisesti harjoitusympäristössä. Harjoitukseen osallistumalla varaudutaan ajankohtaisiin digiturvauhkiin ja kehitetään kriisinkestävyyttä sekä johtamis-, yhteistyö- ja viestintävalmiuksia.

Harjoittelu ja varautuminen ovat sijoitus tulevaan – sekä taloudellisesta että inhimillisestä näkökulmasta. Harjoittelu auttaa testaamaan digiturvan toimivuutta ja havaitsemaan kehityskohteita, joita ei välttämättä huomattaisi ilman käytännönläheistä harjoittelua. Osallistumalla Taisto-harjoitukseen panostamme koko organisaatiomme toimintaan.

Taisto on kaikille avoin ja maksuton harjoitus, jonka toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Harjoituksen sisältö on suunniteltu yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen ja tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa.

Lue lisää Taisto-harjoituksesta osoitteessa dvv.fi/taisto.

Päivitetty viimeksi
16.11.2022 14:32

Asiasanat

Osallistuminen ja päätöksenteko
Yleiset tieto- ja hallintopalvelut