Naantalin kaupunki tukee ukrainalaisten nuorten työllistymistä kohdennetulla kesätyösetelillä

Uutiset
Naantalin kaupunki tukee Naantalissa majoittuvien, sotaa paenneiden ukrainalaisten nuorten työllistymistä kesätyösetelillä, joka kattaa osan työnantajalle tulevista kustannuksista. Kesätyösetelien haku on parhaillaan käynnissä.
Henkilö istuttaa multaiseen maahan salaattia puutarhahanskat käsissä, kuvan päällä Onnellinen aurinko -elementti.

Kesätyöseteli myönnetään samoin ehdoin ukrainalaisille nuorille kuin naantalilaisten nuorten palkkaamiseen suunnatut kesätyösetelit. Tuki on 350 euroa. Kesälle 2022 naantalilaisille nuorille on varattu aiempien vuosien tapaan 80 kesätyöseteliä. Ukrainalaisten työllistämiseen on varattu 15 ylimääräistä kesätyöseteliä.

Naantalin kaupungin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki kertoo, että kohdennettu kesätyöseteli ideoitiin, kun työllisyyspalveluissa mietittiin toimia ukrainalaisten työllistymisen tukemiseen. TE-toimisto vastaa pääasiassa Suomeen saapuneiden ukrainalaisten työnhakijoiden neuvonnasta ja auttamisesta.

– Haluamme Naantalin työllisyyspalveluissa edistää Ukrainasta paenneiden nuorten työllistymistä ja integraatiota Suomeen, ja kesätyöseteli on yksi käytössämme oleva tapa siihen, Välimäki toteaa.

Kesätyöseteliä voivat hakea yritykset ja yhdistykset, jotka työllistävät vuosina 2006–1998 syntyneen nuoren kesätöihin välillä 1.5.–31.8.2022. Työsuhteen tulee kestää vähintään kymmenen työpäivää ja työtunteja kertyä yhteensä 60 tuntia. Kesätyöseteliä tulee hakea ennen kuin työsuhde alkaa.

Yhdelle työnantajalle voidaan myöntää enintään kolme kesätyöseteliä kolmen ukrainaisen nuoren palkkaamiseen, jotta tuki jakautuisi usealle eri työnantajalle. Työnantajan vastuulla on tarkistaa palkattavan henkilön työnteko-oikeus.

Työnantaja voi hakea Naantalin kaupungin kesätyöseteliä kaupungin verkkosivujen kautta. Lue lisää ja hae: www.naantali.fi/kesatyoseteli.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan Onnellinen aurinko -elementistä. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
4.5.2022 12:59

Asiasanat

Nuoret
Työ ja yrittäminen
Työ ja työttömyys