Naantalin palvelut avautuvat vaiheittain 1.6. alkaen

Uutiset
Naantalin kaupunki purkaa vaiheittain koronavirustilanteen aiheuttamia rajoituksia hallituksen linjausten mukaisesti. Tapahtumia ja toimintoja järjestetään kokoontumisrajoitukset ja turvallisuus huomioon ottaen. Maanantaina 1.6. avataan kaupungin sisätiloja hallitusti ja asteittain.
Kirkko, venesatama ja veneitä kesäkuvassa

Edelleen on tärkeää huolehtia riittävistä turvaetäisyyksistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Kaupungin sisätiloista löytyy käsienpesumahdollisuus ja käsidesiä. Tiloihin ei saa tulla eikä toimintoihin saa osallistua, jos on sairastumiseen viittaavia oireita.

Kirjastot

Naantalin kirjastot avautuvat 1.6. Velkuan kirjastoa lukuun ottamatta. Palveluja otetaan käyttöön AVI:n ohjeiden mukaan asteittain. Kirjastoissa toimivat peruspalvelut eli varausten nouto, lainaus ja palautus.

Tilaisuuksia tai ryhmäkäyntejä ei toistaiseksi järjestetä kirjastoissa. Digineuvontaa annetaan puhelimitse. Asiakaskoneita on käytettävissä rajoitetusti ja tulostukseen ja kopiointiin on mahdollisuus. Lisätietoa kirjaston järjestelyistä 1.6. alkaen.

Saariston palvelupisteet

Merimaskun ja Rymättylän palvelupisteet palvelevat 1.6. alkaen lähikirjastojen yhteydessä.

Velkuan palvelupiste on toistaiseksi suljettu. Avoinna olevien palvelupisteiden lisäksi asiakkaita palvelee kaupungintalon asiointipiste puhelimitse arkisin klo 9.00–16.00 numerossa 02 434 5211 ja sähköpostitse palvelupiste@naantali.fi.

Liikunta- ja kokoontumistilat

Kristoffer- ja Birgitta-sali, Kesti-Maaria, Karvetin monitoimitalo, koulujen auditoriot ja muut kaupungin kokoontumistilat avautuvat 1.6.2020 ja ovat jälleen varattavissa, lukuun ottamatta kaupungintalon kokoontumistiloja, jotka eivät ole ulkopuolisten käytössä 31.7. saakka. Tilojen varaaja on vastuussa tilaisuuksien henkilömäärärajoitusten noudattamisesta ja turvallisuuden varmistamisesta.

Maijamäen, Rymättylän ja Suopellon kuntosalit avataan 1.6.2020. Lisätietoa ja ohjeita kuntosalien käyttäjille. Birgittakodin kuntosali on suljettu toistaiseksi.

Maijamäen liikuntahalli, urheilutalo sekä Taimon, Karvetin ja Suopellon liikuntasalit avataan 1.6.2020. Sisäliikuntatiloissa on voimassa kesäajan vuorot 16.8.2020 saakka. Tatamisali on kesällä suljettu remontin vuoksi, ja tilan vuorot on siirretty Taimon koulun liikuntasaliin.

Maijamäen liikuntahalliin ja kuntosalille kuljetaan kesällä meren puolelta, takaoven kautta, sillä etupihalla tehdään lähiliikuntapaikan remonttia, joka estää kulkemisen. Maijamäen lähiliikuntapaikan kakkosvaiheen rakentaminen alkaa kesäkuussa, jolloin myös osa parkkipaikasta on työmaa-aluetta. Parkkipaikkana kehotetaan käyttämään lukion parkkipaikkaa.

Nunnalahden uimarannan ja Taimon uimapaikan pukuhuoneet sekä Karvetin tekonurmen ja urheilukenttien pukutilat avataan 1.6.2020.

Nuorisotalojen kesätauko alkaa 1.6. ja tilat avautuvat seuraavan kerran syksyllä, jos epidemiatilanne sallii.

Kaupungin omistamissa tiloissa ei voi järjestää kesäkuussa toimintaa, joka vaatii tilassa yöpymisen (esimerkiksi leirit Salorannassa, kouluissa tai Haijaisissa). Heinäkuun yöpymistilanteesta tiedotetaan kesäkuussa.

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut Väentuvalla ja puistossa järjestävät toimintaa lapsiperheille 2.6.2020 alkaen.

Toiminta järjestetään vain ulkona ja ryhmiin on erillinen ilmoittautuminen. Tavoitteena on ryhmäkokojen hallitseminen niin, että kaikilla ryhmäläisillä on turvallista osallistua toimintaan. Toimintaan voi osallistua vain terveenä.

Puistotoimintaa järjestetään ajalla 4.–18.6.2020 maanantaisin klo 9.30–11.30 ja torstaisin 14.30–16.30, Karvetin Pikkutalon pihalla, osoitteessa Ripikatu 10. Toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille, vähintään 1½ -vuotiaille lapsille. Ryhmään mahtuu enintään 10 lasta. Ilmoittautuminen puistotoimintaan 1.6.2020 alkaen, puh. 040 6605740

Väentuvan pihatoimintaa järjestetään ajalla 2.–18.6.2020 tiistaisin ja torstaisin klo 9–12 osoitteessa Ripikatu 8. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita perheet, joissa on yli 1-vuotiaita lapsia. Lisäksi keskiviikkoisin klo 9–12 pihalla kokoontuu vauvaryhmä. Toiminta on tarkoitettu perheille, joissa on alle vuoden ikäisiä lapsia. Näihin ryhmiin ilmoittaudutaan aamuisin ennen ryhmien alkua klo 8.00–8.30 välisenä aikana puh. 02 4345261. Enintään 12 perhettä voi osallistua kerralla.

Lasten ja nuorten kesätoiminnat

Maanantaina 1.6. käynnistyy lasten ja nuorten kesälomatoiminta, jota on mukautettu poikkeusolosuhteiden vuoksi. Kesälomatoimintaa järjestetään aikaisempaa pienemmille ryhmille turvavälit huomioiden. Hygieniatasoa ja -ohjeistusta on tehostettu. Tutustu kesälomatoimintaan. Osaan toiminnoista on vielä vapaita paikkoja.

Kulttuurin kesä

Vespersoitto soi tuttuun tapaan 1.6.–31.8. klo 20, ja sitä ennen Trumputtaja rummuttaa Vanhankaupungin rannassa n. klo 19.50.

Naantalin museo avautuu 2.6. kesänäyttelyllä Suihketta kainaloon – näyttely peseytymisen ja hygienian historiasta. Museo on auki 2.6.–30.8. ti-su klo 11–18.

Rymättylän museo, Kollolan kotiseututalo ja Röölän Dikseli ovat auki rajoitetusti.

Naantalin Taidehuoneen näyttelykausi käynnistyy 9.6., ja jatkuu 31.8. saakka. Taidehuone on avoinna ti-su klo 11–18.

Tapahtumat

Naantalin kaupunki ei järjestä yli 50 hengen yleisötapahtumia toistaiseksi. Järjestettävien tapahtumien osalta tietoa päivitetään kaupungin tapahtumakalenteriin sekä myös Visit Naantalin verkkosivuille.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveyskeskuksen kuntosali avautuu koronavirustaudin riskiryhmään kuulumattomille soveltuvin osin 1.6.2020.

Kuntosalivuorot on suunnattu fysioterapia-asiakkaille ennalta varattuina ajankohtina. Lisätietoa fysioterapiasta puh. 02 4362691 klo 8-9.

Neuvolan perhevalmennukset toteutetaan etäyhteydellä kesän aikana. Ryhmäneuvola (10 kk) jatkuu syksyllä. Sähköiset ajanvaraukset neuvolaan ovat tauolla kesän ja avautuvat jälleen elokuussa.

Päivätoimintakeskus Tuulentupa avautuu 1.6.2020 ja on avoinna arkisin 8–14. Koronan riskiryhmiin kuuluvien ja yli 70- vuotiaiden suositellaan edelleen välttämään oleskelua Tuulentuvan tiloissa. Jos kuulut riskiryhmään tai olet yli 70-vuotias ja asioinnille on tarvetta tai tarvitset lounaan, varaathan ajan soittamalla 044 4171357. Tuulentupa suljettu 6.7.–9.8.2020.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään 1.6.2020 alkaen toimipaikoissa, joissa koronaviruksen ennaltaehkäisyn ohjeistukset voidaan ottaa toiminnan järjestämisessä huomioon. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään ajalla 1.6.–31.7. myös osittain etävalmennuksena.

Päivitetty viimeksi
2.6.2020 11:54

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kasvatus ja koulutus
Ensiapu ja päivystys