Naantalissa otetaan käyttöön uusi yrittäjille ja yhdistyksille suunnattu kausityösetelituki nuorten työllistämiseen

Uutiset
Naantalin kaupunki tukee nuorten työllistymistä ottamalla käyttöön uuden yrityksille ja yhdistyksille suunnatun tuen.
Aurinkoinen kesäpäivä Naantalin Vanhankaupungin rannassa, rannan puutalojen takana kohoaa puita ja Naantalin kirkko. Viikon aurinkoinen uutinen -logo.

Uusi kausityösetelituki mukailee Naantalin kaupungin kesätyösetelitukea, jota yrittäjät ja yhdistykset ovat voineet hyödyntää nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Nyt kausityöseteli laajentaa tukimahdollisuuksia myös kesäkauden ulkopuolelle.

– Tuen tarkoituksena on nuorten työllisyyden edistäminen. Kausityösetelituki voi madaltaa yrittäjien kynnystä palkata lisätyövoimaa. Sen voi hyödyntää kattamaan osan nuoren palkkakuluista, kertoo Naantalin kaupungin työllisyyspäällikkö Jani Välimäki.

Kausityöseteli on suunnattu työsuhteisiin, jotka alkavat 1.9.2021–30.4.2022 välisenä aikana ja joissa työtunteja kertyy vähintään 40. Se on tarkoitettu vuosina 1997–2005 syntyneiden naantalilaisten nuorten palkkaamiseen. Ehtona on, että palkattava nuori ei ole saanut kaupungin kesätyöpaikkaa tai kesätyösetelitukea kesällä 2021.

Välimäen mukaan ajatuksena on, että kaupungin työllistymistä edistävät tukimuodot voisivat hyödyttää mahdollisimman montaa eri nuorta. Myös kesätyösetelituen ehtona on, että nuori ei ole saanut kaupungin kesätyöpaikkaa samalle kesälle.

Uutta kausityösetelitukea voivat hakea yritykset ja yhdistykset, ja sen suuruus on 250 euroa. Työsuhde voi ajoittua myös iltaan, viikonloppuun tai koulujen lomakauteen. Tarkempia kriteerejä työn ajankohdasta tai vaikkapa toimialasta ei kausityösetelituessa ole.

– Hakuprosessista on pyritty tekemään työnantajille mahdollisimman helppo ja turha byrokratia karsia pois. Tuen hakeminen onnistuu kätevästi sähköisen lomakkeen kautta kaupungin verkkosivuilla, kertoo Välimäki.

Naantalin kaupunki myöntää enintään 20 kausityöseteliä hakemusten saapumisjärjestyksessä. Kausityöseteleitä myönnetään yksi yhtä palkattavaa nuorta kohden. Yksi työnantaja voi saada korkeintaan kaksi kausityöseteliä kahden nuoren palkkaamiseen.

Välimäki kertoo, että tänä vuonna kausityösetelituesta kerätään kokemuksia, ja sen muoto ja ehdot voivat tarkentua tuleville vuosille.

Kausityösetelin saaminen ei vaikuta Naantalin kaupungin kesätyön tai kesätyösetelin saamiseen kesällä 2022.

lateral-image-right

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
30.8.2021 13:40

Asiasanat

Yrittäjät
Nuoret
Työ ja yrittäminen
Tuettu työllistyminen