Neljännet koronarokotukset käynnissä Naantalissa – koronarokotusten neuvontanumero muuttuu

Uutiset
Hoitaja asettaa laastaria rokotettavan käsivarteen.

Naantalin rokoteneuvonnan puhelinnumero muuttuu ja samalla soittoaika laajenee. Rokoteneuvontaa annetaan keskiviikosta 10.8.2022 alkaen tiistaista perjantaihin klo 10.30–12.30 numerossa 040 4846533. Neuvontanumerosta on mahdollista myös varata koronarokotusaikoja.

Rokotusaikojen varausta suositellaan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauspalvelun kautta, mikäli mahdollista. Ajan voi varata sähköisesti ajasta ja paikasta riippumatta vahvasti tunnistautumalla: Terveyskeskus, ajanvaraus.

Rokotuksia annetaan myös edelleen ilman ajanvarausta Pop up -tapahtumissa Naantalin terveyskeskuksessa. Seuraavat rokotusajat ilman ajanvarausta järjestetään torstaina 11.8. klo 9.00–11.30 ja klo 12.30–15.45 sekä torstaina 25.8. klo 9.00–11.30 ja klo 12.30–15.45.

Ikääntyneitä ja riskiryhmään kuuluvia muistutetaan tehosteannoksista

Naantalissa neljännet koronarokotukset ovat jo hyvässä vauhdissa. Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suosituksen mukaisesti:

Neljäs rokoteannos voidaan antaa rokotusvuorossa oleville henkilöille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljännet rokotukset alkoivat Naantalissa uusille ryhmille heinäkuun lopussa THL:n uuden suosituksen jälkeen, ja rokotuksia on ollut mahdollista saada ilman ajanvarausta ja ajanvarauksella. Ikääntyneitä ja riskiryhmään kuuluvia kannustetaan ottamaan tehosterokote.

– Tehosterokotteet on tärkeää ottaa, jotta suoja vakavalle koronataudille säilyy. Kuitenkaan koronataudin sairastanut ja kolme rokotetta saanut ei tarvitse neljättä koronarokoteannosta. Lisäksi on tärkeää infektiotautien leviämisen ehkäisemiseksi huolehtia hyvästä käsihygieniasta, muistuttaa Naantalin terveyskeskuksen johtava hoitaja Hannele Nikander-Tuominen.

Lisää rokotuspäiviä on avattu suuren kysynnän vuoksi elokuulle ja lisää avataan tarpeen mukaan. Rokotuskattavuus on Naantalissa jo hyvällä tasolla. Neljännen rokotuksen osalta se on 13 prosenttia (THL 2.8.2022).

Myös ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokotuksia annetaan edelleen ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta.

Lue lisää koronarokotuksista Naantalissa: www.naantali.fi/koronarokotukset

lateral-image-left
Päivitetty viimeksi
10.8.2022 8:41

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Rokotukset
Ensiapu ja päivystys