Raision vesitornin putkistot uusitaan

Uutiset
Raision vesitorniin tehdään putkistosaneeraus. Vesitorni on Raision-Naantalin vesilaitos -kuntayhtymän omistuksessa. Vuonna 2020 valmistuneessa kuntokartoituksessa todettiin, että tornin sisäiset putkistot on kiireellisesti uusittava. Alkuperäiset putkistot ovat peräisin 1960-luvulta.
Henkilö pesee vesilasia juoksevan veden alla keittiön lavuaarissa.

Vesitorni on oleellinen lenkki vedenjakelun turvaamisessa ja varmistamisessa. Kuntayhtymän hallitus päätti, että saneeraus toteutetaan heti. Alkuperäisen aikataulun mukaan työt piti aloittaa syyskuun lopussa. Hankkeen haasteellisuuden vuoksi aloitus päätettiin siirtää lokakuun loppuun, jotta riskien tarkasteluun ja haltuunottoon saatiin enemmän aikaa.

Vesitornin tyhjentäminen ja saneeraustyöt aloitetaan viikolla 43 ja urakan suunniteltu valmistumisaika on vuoden loppuun mennessä.

Raision vesitornin tärkein tehtävä on tasata verkoston niin sanottuja paineiskuja. Raision Veden ja Naantalin vesihuoltolaitoksen asiakkaille saneerauksesta ei pitäisi koitua merkittäviä vaikutuksia.

Satunnaiset paineenalenemiset ovat aina mahdollisia, kun verkoston toimintaa muutetaan. Sekä Raision Vesi Oy että Naantalin vesihuoltolaitos ovat mukana yhteistyöryhmässä, joka valmistelee hanketta. Saneerausurakasta vastaa Skanska Infra Oy ja hankkeen rakennuttajakonsulttina sekä valvojana toimii Rakennuttajatoimisto HTJ Oy.

Päivitetty viimeksi
6.10.2021 13:39

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Vesihuolto