Rymättylän voimajohtolinjaan asennetaan lintuheijastimet

Uutiset
Vesistöjen äärellä tai avoimella alueella on vaarana, että linnut lentävät sähkölinjaan. Törmäyksestä voi koitua vahinkoa linnulle ja aiheutua sähkökatko. Suurten siivekkäiden turvaksi Caruna asentaa lintuheijastimia 110kV ilmajohdolle Rymättylään. Keskiviikkona 4.8. sähköyhtiön kumppani Heliwest Oy:n helikopteri asentaa heijastimia Rymättylässä. Heijastimet asennetaan sopivasti ennen lintujen talvimuuttoa.
Voimalinjoissa roikkuu keltaisia ja oransseja heijastimia.

Lintuosumien uhka sähkönjakelulle on huomattavasti pienempi kuin lintujen omalle turvallisuudelle. Lintujen törmäyksistä ilmajohtoihin seuraa tyypillisesti räpsähdyksiä sähköverkossa. Pääasiallinen syy heijastimien asentamiseen on lintujen turvallisuus. 

Lintupallojen- ja heijastimien tarpeesta tulee säännöllisesti ilmoituksia. Asiakkaiden lähettämien havaintojen perusteella pyrimme asentamaan palloja tai heijastimia niille tarvittaviin paikkoihin. 

Heijastimet asennetaan klo 8–16 välillä ja asennustyö kestää noin 2 tuntia. Sääolosuhteet saattavat vielä vaikuttaa asennustyön ajankohtaan.

Tiedote ja kuva: Caruna

Päivitetty viimeksi
3.8.2021 15:21

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Energiahuolto