Skarpit Naantalissa -karikatyyrejä ja pilapiirroksia

Uutiset
Naantalin taidehuoneen kesän kolmas näyttely ja Karikatyristien ja pilapiirtäjien killan Skarppien 12. vuosinäyttely on nimeltään Skarpit Naantalissa. Se esittelee karikatyyrejä ja pilapiirroksia 15:lta eri taiteilijalta.
Näyttelyn mainos

 

Näyttelyn taiteilijat ovat OlliBull Anikari, Satu Cozens, Timo Filpus, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos (Kalevi Laalo), Jorma Lampela, Tero Mäkelä, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Juha Sihto, Heimo Suomalainen ja Miki Wallenius.

Kalervo Kummola on Vuoden karikatyyppi

Karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarppien vuosinäyttely on esillä Naantalin taidehuoneella 29.6.–18.7.2021.

Vuoden karikatyypiksi on valittu politiikan, talouden ja urheilun raskaan sarjan vaikuttaja pääkonsuli Kalervo Kummola. Valinnan on tehnyt Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit yhdessä viime vuoden karikatyypin, kapellimestari Santtu Matias Rouvalin kanssa.

Karikatyypiksi valitaan vuosittain positiivinen suomalainen julkisuuden henkilö, joka on sekä persoonaltaan että ulkoiselta olemukseltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Rautakansleriksikin kutsuttu Kummola on karikatyristien kannalta mainio hahmo. Hän on monissa liemissä marinoitunut ja meritoitunut päättäjä. Kummola on kansainvälisesti arvostettu etenkin jääkiekkoilun mahtimiehenä. Vähemmän tunnettua on, että Kummola on tuonut karaoken Suomeen. Hänen omat suosikkinsa löytyvät Beatlesin tuotannosta. Kummola valitsee itselleen yhden hänestä tehdyistä karikatyyreistä, jotka ovat esillä Skarppien vuosinäyttelyssä.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen, Sauli Niinistö, Jan Vapaavuori, Heikki Kinnunen ja Santtu Matias Rouvali.

Joinakin päivinä näyttelyn aikana paikalla on livepiirtäjiä tekemässä karikatyyrejä näyttelyvieraista. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Naantalin taidehuone
Aukioloajat
18.5.-29.8. ti-su klo 11.00-18.00
Poikkeusaukioloajat
juhannusaattona suljettu
Puhelinnumero
näyttelykaudella
Käyntiosoite

Mannerheiminkatu 5
21100 Naantali

Postiosoite

PL 43
21101 Naantali

Location coordinates
Päivitetty viimeksi
29.6.2021 18:00

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot
Taiteet