Tarkkana tasoristeyksessä - Naantalin sataman junaliikenne vilkastuu

Uutiset
Tienkäyttäjiä kehotetaan valppauteen raideliikenteen läheisyydessä ja risteysalueilla. Ensimmäiset viljavaunut ovat saapumassa Naantaliin viikolla 31 eli 27.7. alkavalla viikolla.
Kuva S-marketin läheisyydessä olevasta tasoristeyksestä

Naantalin Satamaan johtava rautatieyhteys on saamassa jälleen junaliikennettä. Tavaraliikenne alkaa Suomen Viljavan mukaan oletetusti viikolla 31. Viljavaunut kulkevat Raision ratapihan ja Naantalin välisen raideyhteyden kautta mm. Naantalin Muumimaailman parkkialueen vierestä ja siitä edelleen Naantalin Sataman raidetta pitkin satama-alueelle aina Suomen Viljava Oy:n siiloille saakka. Kyseinen junaliikenne on tämän hetken tiedon mukaan jatkumassa useita kertoja viikossa koko elokuun ajan. Suomen Viljavan mukaan liikenne painottuu alkuvaiheessa arkipäiviin.

Noudata varovaisuutta raideliikenteen läheisyydessä

Naantalin Satamassa sijaitseva Järveläntien vartioimaton tasoristeys vaatii autoilijoilta ja kevyeltä liikenteeltä erityistä varovaisuutta. Tämän tasoristeyksen näkyvyyttä on korostettu liikennejärjestelyillä. Naantalin kaupunkilaiset ovat omaksuneet tavan kulkea kävelylenkillään usein myös Naantalin sataman kautta, joten Naantalin Sataman muistuttaa, että liikkuminen rautatiealueella on vaarallista ja lain mukaan rangaistavaa, muualla kuin rautatien ylittämiseen tarkoitetuissa ja erikseen merkityissä paikoissa. Myös Raisiossa Naantaliin johtavalla raiteella ja sen läheisyydessä liikkuvia kehotetaan huomioimaan lisääntynyt raideliikenne.

Lisätietoja:

Yrjö Vainiala, satamajohtaja, puh. 050 464 9915
Naantalin Satama Oy

Päivitetty viimeksi
27.7.2020 8:40

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Liikenne