Terveyskeskuksen hoitotarvikejakelussa uudistuksia

Uutiset
Varastonhoitajalla kädessä hoitotarvikkeita

Naantalissa hoitotarvikejakelu on keskitetty maaliskuun alusta lähtien maanantai- ja tiistaipäiville. Samalla hoitotarvikkeiden ilmaisjakelussa vahvistetaan potilaiden neuvontaa ja ohjausta, kun kevään aikana tehtävässä on aloittanut uusi terveydenhoitaja. Lisäksi avannetarvikkeet tulevat kotijakelun piiriin. Uudistuksen tavoitteena on keskittää hoitotarvikejakelun palvelua sekä tukea ja edistää potilaan kotona selviytymistä.

Maksuttomaan hoitotarvikejakeluun ovat oikeutettuja potilaat, joilla on todettu pitkäaikainen sairaus tai vamma, ja hoito on kestänyt tai tulee kestämään yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden tilaus kätevästi sähköisen asioinnin kautta, avannetarvikkeet kotijakelun piiriin

Hoitotarvikkeet tilataan ennakkoon sähköisessä asioinnissa, puhelimitse tai sähköpostitse. Sähköisessä järjestelmässä tilauksen voi tehdä ajasta, paikasta, tai kellonajasta riippumatta. Tilaus on suositeltavaa tehdä kaksi viikkoa ennen tarvikkeiden loppumista.

Tilatut tavarat noudetaan entiseen tapaan terveyskeskuksen noutopisteestä, jonka sijaintipaikka on siirtynyt terveyskeskuksen päivystyksen odotusaulaan. Noutopiste on avoinna terveyskeskuksen aukioloaikoina.

Avannetarvikkeiden jakelussa siirrytään kotijakeluun. Palvelun tarkoituksena on tarjota potilaan arkeen helpotusta, kun potilaan ei tarvitse erikseen noutaa hoitotarvikkeitaan, vaan ne toimitetaan potilaan kotiovelle sovittuna ajankohtana huomaamattomassa paketissa.

Hoitotarvikejakelun uudet palveluajat

Naantalin terveyskeskus, Tuulensuunkatu 6

  • Puhelinaika maanantaisin klo 9–11 puh. 02 4362 621, sähköpostiosoite: hoitotarvikkeet@naantali.fi 
  • Asiointiaika tiistaisin klo 13–14
  • Tilattujen hoitotarvikkeiden nouto Naantalin terveyskeskuksen päivystyksen noutopisteestä arkisin klo 7.45–20 ja lauantaisin klo 9–14.

Saariston toimipisteistä hoitotarvikkeiden noudot terveydenhoitajan vastaanotolta erikseen sovittuna ajankohtana.

  • Merimaskun terveysaseman puhelinaika: ma, ke, pe klo 12.00–13.00, ti ja to klo 9.00–13.00. Puh. 02 436 2723
  • Rymättylän terveysasema puhelinaika: ma–pe klo 12–13 puh. 02 436 2790
  • Velkuan terveysaseman puhelinaika: ma–to puh. 040 900 0864

Lisätietoa hoitotarvikkeiden sähköisestä tilaamisesta

Päivitetty viimeksi
9.5.2022 10:37

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Oma- ja itsehoito