Ulkokentät jäätyvät hyvää vauhtia – luistelemaan päästäneen jo ensi viikolla

Uutiset
Sää vaikuttaa siihen, miten nopeasti ulkokentille päästään luistelemaan. Hiihtolatujen tykittämistä Suovuoreen joudutaan vielä odottamaan.
Vesiletku on suunnattu jäätyvälle kentälle aamuhämärässä. Viikon aurinkoinen uutinen.

Naantalin luistelukenttien jäädytykset on aloitettu maanantain ja tiistain aikana kaikilla kaupungin ulkokentillä. Naantalissa on yhteensä 13 luistinkenttää. Vielä ei ole täysin varmaa, milloin kentillä päästään vetämään luistimia jalkaan – aikataulu riippuu lähipäivien säästä. 

Naantalin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että toiveena olisi, että luistella voisi ensi viikon alussa. Tasaisen jääpinnan jäädyttäminen vaatii useamman päivän työn. Jos lämpötila alkaa lähentelemään nollaa, työ hidastuu.

– Optimaalisin lämpötila jäädytykseen olisi yli -5 astetta pakkasta, Holmberg toteaa. 

Jäädytysten onnistumiseksi on tärkeää, ettei kentille mennä ennen kuin ne ovat valmiita. Tieto luistelukenttien avautumisesta päivitetään Naantalin hiihto- ja luistelukarttasovellukseen. Vihreällä merkityt kentät ovat käytössä, punaisella merkityt kiinni. 

Luistelukentille ei ole erillisiä yleisöluisteluvuoroja, vaan luistelemaan voi tulla milloin vain. Lietsalan sekä Merimaskun koulun ja Rymättylän koulun luistelukentiltä löytyy myös kaukalot, jotka mahdollistavat esimerkiksi jääkiekon pelaamisen. 

Hiihtolatujen tykittämistä vielä odoteltava 

Sää vaikuttaa keskeisesti myös siihen, milloin hiihtoladuille voitaisiin Naantalissa päästä. Vaikka lunta ei saataisi, latu on mahdollista tehdä tykkilumella Suovuoren kuntoradalle. Se vaatii kuitenkin -5 asteen pakkasia ja useamman päivän pakkasjakson ennen kuin lunta voi tykittää. Tykkilumesta ladun tekeminen ei käy aivan nopeasti, sillä lumitykillä ei voida suoraan lumettaa latuja, vaan lumi joudutaan levittämään lumiradoille traktorin avulla. 

Holmberg sanoo, että vielä on mahdoton arvioida, milloin Suovuoressa voitaisiin päästä hiihtämään. Lähipäivinä se ei vielä tapahdu. Myös latujen tilannetta päivitetään kaupungin hiihto- ja luistelukarttasovellukseen

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Naantalin kaupungin sisäliikuntapaikat suljetiin joulukuussa 10.1.2021 saakka. Rajoitusten jatkosta päätetään Naantalissa perjantaina 8.1. Sisäliikuntapaikkojen mahdolliset rajoitukset vaikuttavat esimerkiksi luistelukenttien pukukoppien avautumiseen.

Ulkoliikuntapaikoilla voi liikkua edelleen omatoimisesti hygieniasuosituksia ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Holmbergin mukaan ihmisillä on ollut selkeästi tarve liikkua joulukuussakin. 

– Karvetin nurmikentällä on pidetty valaistusta päällä arkisin ilta-aikaan. Aina kun olen mennyt siitä ohitse, niin pelaajia on kentällä riittänyt, hän sanoo.

Lisätietoa Naantalin luistelukentistä sekä hiihto- ja luistelureiteistä.

Jutun pääkuva luistelukenttien jäädyttämisestä maanantailta. Kuvan otti Kepa Sipponen.

Aurinkoa arkenakin! Naantalin kaupunki julkaisee viikoittain aurinkoisia uutisia, joiden tarkoituksena on tuoda esille kaupungin positiivisia tapahtumia. Aurinkoisen uutisen tunnistat kuvan aurinkologosta. Tunnisteella #viikonaurinkoinenuutinen voit seurata aihetta sosiaalisessa mediassa.

Päivitetty viimeksi
5.1.2021 15:39

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja ulkoilu