Unikeko molskahtaa mereen poikkeuksellisesti Muumimaailmassa

Uutiset
Naantalissa juhlitaan kesän perinteistä huipputapahtumaa 27.7.2020. Unikeonpäivä käynnistyy perinteiseen tapaan Valtakunnan Virallisen Unikeon aamukasteella, joka tapahtuu tänä vuonna poikkeuksellisesti Muumimaailmassa rajoitetulla yleisömäärällä.
Unikeko rannassa

Naantalilla onkin erityinen asema, sillä unikeonpäivänä 27.7. heitetään Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi valittu henkilö mereen aamuseitsemältä. Mereen heitto on perinteisesti tapahtunut Naantalin vanhan kaupungin rannassa, mutta vuonna 2020 tämä perinteinen paljastustilaisuus tapahtuu poikkeuksellisesti Muumimaailmassa.

Johtuen vuoden 2020 epidemiatilanteesta ja yleisötilaisuuksien rajoittamisesta kesän aikana Naantalin Unikeonpäiville on tehty poikkeusjärjestelyjä. Unikeon heittoa Muumimaailmassa pääsee seuraamaan 500 ensimmäistä aamuvirkkua ilmaisilla lipukkeilla, jotka jaetaan ennakkoon. Liput jaetaan torstaina 23.7. ja perjantaina 24.7. klo 9-11. Liput jaetaan saapumisjärjestyksessä Visit Naantalin toimiston edustalla. Kumpanakin päivänä jaetaan 250 lippua ja niitä saa enintään 4 lippua/henkilö.

Muumimaailman aamutapahtuman jälkeen juhlaväki poistuu alueelta jatkamaan ilonpitoa vanhan kaupungin puolelle, jossa rannan ravintoloissa voi nauttia mm. aamiaista.

Ohjelmat päivittyvät www.visitnaantali.com -sivustolle, joten seuraa sieltä mitä on tulossa.

Perinteinen herätyskulkue starttaa Rantakioskin edestä klo 8, johon kaikki ovat tervetulleita. Päivän aikana on tarjolla opastettuja kierroksia ja lasten suosittu pukukilpailu. Vieraita on luvassa myös Muumimaailmasta ja päivän aikana saadaan nauttia myös musiikillisesta ohjelmaa.

Unikeonpäivän perinteisiä markkinoita ei järjestetä vuonna 2020.

Tutustu ohjelmaan www.naantalinunikeko.fi

Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään. Tapahtuman järjestää Visit Naantali

Päivitetty viimeksi
27.7.2020 8:41

Asiasanat

Matkailu Suomessa