Uudet rajoitukset Naantalin kaupungin palveluissa tulevat voimaan 8.3. alkaen

Uutiset
Naantalin tartuntatautijohtoryhmä on päättänyt uusista rajoituksista Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suositusten ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti. Kohtaamisten välttämiseksi rajoitukset tiukentuvat useissa palveluissa. Rajoitukset ovat voimassa 8.-28.3.2021.
ruonan portaat

Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäliikunta keskeytetään. Myös alle 20-vuotiaiden sisäliikuntatiloissa toteutettava ottelu- ja kilpailutoiminta keskeytetään. 

Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastaminen ryhmässä on edelleen Naantalissa sallittua, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet eivät ole sallittuja. Suositus on, että samassa tilassa on enintään 10 lasta ohjaajien tai valmentajien lisäksi. Myös ulkoharjoittelussa ryhmäkoko on enintään 10 ohjaajien lisäksi.

Kuntosali Maijamäessä on avoinna henkilökunnan ollessa paikalla enintään 10 henkilölle kerrallaan poikkeuksellisin aukioloajoin. Rymättylän kuntosali on avoinna vuoron varanneille enintään kolmelle henkilölle kerrallaan. Suopellon kuntosali suljetaan.

Naantalin kirjastot ovat avoinna palveluaukioloaikoina, mutta asiointia kirjastoissa on rajoitettu vain välttämättömään ja kokoelmatilat on rajattu pois käytöstä. Kirjastojen asiakasmäärä on rajattu 10 henkilöön kerrallaan ja asioidessa tulee noudattaa yli 2 metrin turvavälejä. 

Kaupungin nuorisotilat suljetaan vuonna 2007 syntyneiltä ja sitä vanhemmilta. Nuorisotyössä panostetaan digityöskentelyyn ja jalkautuvaan nuorisotyöhön. Vuonna 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille suunnattu kerhotoiminta jatkuu osallistujamäärän rajoittuessa enintään 10 henkilöön. Nuorisotyössä ja tiloissa huolehditaan tarkasti kaikista koronaturvallisista järjestelyistä. 

Naantalin opiston ryhmämuotoisia lasten kursseja vuonna 2007 syntyneille ja sitä vanhemmille ei järjestetä lähiopetuksena. Naantalin musiikkiopiston muskaritoiminnassa ne ryhmät, joissa on enemmän kuin 6 osallistujaa (lapset ja aikuiset yhteensä) siirtyvät etäopetukseen.

Avoimen varhaiskasvatuksen kiinteät ryhmät rajoitetaan yhteensä 6 henkilöön (lapset ja huoltajat yhteensä). Avoin toiminta edelleen tauolla​

Kaupungintalon ruokala Kuusi sisarta sulkeutuu ulkopuolisilta käyttäjiltä maanantaista 8.3. alkaen.

Kaupungin tapahtumissa noudatetaan AVI:n kuuden hengen kokoontumisrajoitusta. Kaupungin tiloja ei voi varata yli kuuden hengen yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kaikissa kaupungin tiloissa suositellaan painokkaasti kasvomaskin käyttöä. Sisätiloissa tulee noudattaa yli 2 metrin turvavälejä sekä hygieniaohjeita. 

Muilta osin Naantalissa jatkuvat aiemmin annetut rajoitukset 28. maaliskuuta saakka Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän ja kansallisten linjausten mukaisesti. Naantalin kaupungin palveluihin kohdistuvat muutokset löydät kootusti osoitteesta www.naantali.fi/korona.  

Kaikkia tarpeettomia kontakteja on vältettävä 

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä muistuttaa 4.3. julkaistussa tiedotteessaan, että kaikkia tarpeettomia kontakteja on nyt vältettävä. Kontaktien minimointi on ratkaisevassa asemassa epidemian hillitsemisessä. 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä toteaa, että meillä kaikilla on varmasti vielä karsinnan varaa kontakteissa liittyen työhön, asiointiin ja sosiaalisiin kohtaamisiin niin ikävältä kuin se tuntuukin. 

Koronakoordinaatioryhmä antoi uuden suosituksen, että kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää. 

Päivitetty viimeksi
5.3.2021 15:33

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kasvatus ja koulutus
Ensiapu ja päivystys