Varsinais-Suomi on siirtynyt koronaepidemian lievempään vaiheeseen – rajoituksiin lievennyksiä Naantalissa

Uutiset
Koronatilanne on kehittynyt edelleen suotuisasti Varsinais-Suomessa, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Perjantaina 4.6. Varsinais-Suomessa palattiin koronaepidemian keskimmäiseen vaiheeseen eli niin sanottuun kiihtymisvaiheeseen.
Kertakäyttöisiä kasvomaskeja.

Naantalin koronapandemian koordinoinnin johtoryhmässä on päätetty lievennyksistä rajoituksiin mm. kirjastoissa, harrastustoiminnassa ja yleisötilaisuuksissa. 

Naantalin kirjastot ovat avoinna 4.6. alkaen kesäaukioloaikojen mukaan ja omatoimikirjastot avataan 14.6. alkaen. Osa lukupaikoista ja tietokoneista ovat käytettävissä. Kirjastojen kävijämäärää seurataan ja tarvittaessa kirjastoon pääsyä voidaan rajoittaa, jotta tiloissa voidaan huolehtia turvaetäisyyksistä. Kirjastojen kokous- ja ryhmätilat ovat edelleen pois käytöstä, ja ryhmäkäynnit ja tapahtumat ovat tauolla tai ne toteutetaan virtuaalisesti. 

Aikuisten ottelu- ja kilpailutoiminta ulkona sallitaan 4.6. alkaen. Myös aikuisten sisätiloissa tapahtuva yksilölajien ottelu- ja kilpailutoiminta voi jatkua ilman lähikontakteja. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa sisätiloissa on edelleen voimassa 10 hengen rajoitus ja lähikontaktikielto. 

Kuorolaulua on edelleen syytä välttää sisätiloissa.

Terveyskeskuksen ruokasali Kapusta avautuu ikäihmisille 5.6. alkaen rajoitetusti niin, että ruokailuaika on lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–13. Arkipäivisin Kuusi Sisarta palvelee kaikkia ruokailijoita. Katavakodilla on mahdollista ruokailla viikon jokaisena päivänä 5.6. alkaen.

Tilaisuuksien henkilömäärärajoitukset poistuvat tietyin ehdoin 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on keventänyt alueen kokoontumisrajoituksia (AVI:n tiedote 4.6.2021). Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten enimmäisyleisömäärä ei 4.6. alkaen tarvitse rajoittaa, jos toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. 

Sisätiloissa yli 10 hengen tilaisuuksissa edellytetään edelleen kahden metrin turvaväliä. Ulkotiloista vaatimus kahden metrin turvavälistä poistuu, mutta osallistujilla tulee olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti muihin ihmisiin, vaikka selkeää metrimittaista ohjetta ei enää olekaan. 

Naantalin sivistyspalveluiden hallinnassa olevien tilojen luovutuksissa noudatetaan voimassa olevia AVI:n kokoontumisrajoituksia. Tiloja vuokrataan vain sellaisiin kokoontumisiin, joissa voidaan huolehtia tilakohtaisista, normaalioloja alemmista henkilörajoituksista. 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee noudattamaan samoja käytäntöjä myös yksityistilaisuuksissa.

Kaikki Naantalin kaupungin palveluihin kohdistuvat rajoitukset löydät kootusti osoitteesta www.naantali.fi/korona.

Lue Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 4.6. tiedotteesta lisää kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä.

Päivitetty viimeksi
4.6.2021 16:03

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Liikunta ja ulkoilu
Ensiapu ja päivystys