Suun terveydenhuollon palvelut palaavat hallitusti normaaliin – kiireettömiä aikoja voi taas varata

Uutiset
Naantalin suun terveydenhuolto alkaa vähitellen laajentamaan toimintaansa, jota rajoitettiin koronavirusepidemiasta johtuen maaliskuusta alkaen.
hammashoidon hoitovälineitä

Naantalin suun terveydenhuollon toiminta alkaa vähitellen ja hallitusti palautua normaaliin. Maaliskuun lopussa suljettu Rymättylän hammashoitola on taas avattu. Asiakkaat voivat jälleen varata aikoja kiireettömään hoitoon.

Riskiryhmään kuuluvien kiireetöntä hoitoa voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan asiakkaan niin halutessa. Kiireetöntä hoitoa siirrettäessä mahdolliset hoitamattomat suunterveyteen liittyvät ongelmat eivät saa kuitenkaan pahentaa perussairautta. Akuuttihoito järjestetään kaikille sitä tarvitseville.

Suun terveydenhuollosta kuitenkin korostetaan, että vastaanotolle ei saa tulla, jos kärsii hengitystieinfektion oireista, kuten esimerkiksi yskästä, nuhasta, kuumeesta tai kurkkukivusta. Varattu aika pitää tällöin perua puhelimitse (puh. 02 4362602).

Varattu aika täytyy myös perua, mikäli lähipiirissä on todettu koronavirustartunta tai on itse altistunut virukselle, vaikka koronavirustaudin oireita ei olisi.

Hengitystieinfektioon sairastuneille tai koronavirukselle altistuneille potilaille

  • Jos kärsit hengitystieinfektion oireista tai olet altistunut koronavirukselle ja sinulla on samanaikaisesti akuutti hampaisiin tai suun terveyteen liittyvä ongelma, ota yhteyttä aina ensin puhelimitse Naantalin suun terveydenhuollon ajanvarukseen (puh. 02 4362602) hoidontarpeen arviointia varten.
  • Potilaiden akuuttihoito järjestetään erillisellä vastaanotolla Turussa, jonne Naantalin hammashoidosta ohjataan tarvittaessa.
  • Jos kärsit hengitystieinfektion oireista tai olet altistunut koronavirukselle ja sinulla on varattu aika hammashoitoon, mutta vaiva ei ole akuutti, ota yhteyttä puhelimitse Naantalin suun terveydenhuoltoon (puh. 02 4362602) ja peru vastaanottoaikasi. Voit varata uuden ajan, kun olet tervehtynyt täysin.

Ajanvarauksista

Mikäli hoitoaika on jouduttu aiemmin perumaan, asiakkaalle on lähetetty tieto peruutuksesta ensisijaisesti tekstiviestillä. Voimassa olevista ajanvarauksista tullaan lähettämään automaattimuistutus jälleen viikosta 20 alkaen.

  • Niille alaikäisille, joiden hammashoitoaika on aiemmin peruttu, suun terveydenhuolto pyrkii lähettämään uuden kutsun vastaanotolle. Huoltajien tulee kuitenkin seurata tilannetta ja ottaa tarvittaessa yhteyttä hammashoitolaan, mikäli kutsua ei kuulu.
  • Niitä aikuisia, joiden hammashoitoaika on aiemmin peruttu, pyydetään pitämään itse huolta siitä, että uusi aika tulee varattua.

Ohjeita vastaanotolle saapuville

  • Saavu vastaanotolle mahdollisimman täsmällisesti, ja vältä turhaa odottelua hammashoitolan odotushuoneessa.
  • Potilaiden saattajia pyydetään mahdollisuuksien mukaan odottelemaan hoitokäynnin loppumista esimerkiksi terveyskeskuksen ulkopuolella tai autossa. Pienten lasten osalta hoitohuoneessa sallitaan yksi saattaja, jos hän on täysin terve.

Koronvirustartuntojen ehkäisemiseksi suun terveydenhuollon henkilökuntaa suojataan tehostetusti, ja normaalia suojavarustusta on täydennetty lisävarusteilla. Ennen hoidon aloittamista asiakkaat desinfioivat suunsa purskuteltavalla liuoksella. Toistaiseksi hoidon aikana pidättäydytään aerosolia muodostavien laitteiden käytöstä.

Mikäli epidemiatilanne muuttuu Varsinais-Suomen alueella rajoitusten purkamisen seurauksena, tätä ohjeistusta voidaan muuttaa nopealla aikataululla.

Päivitetty viimeksi
8.5.2020 13:42

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ensiapu ja päivystys
Suun ja hampaiden terveydenhuolto