Tervetuloa Naantalin lukioon!Ajankohtaista

TERVETULOA ESITTELYILTAAN

Tervetuloa tutustumaan Naantalin lukion oppiaineisiin, luokkatiloihin ja opettajiin keskiviikkona 9.1.2019 klo 17.30 alkaen. Aloitamme lyhyesti yhteisellä osuudella auditoriossa, jonka jälkeen esittelemme luokissa mm. matkailuopintoja ja lukiossa käytettäviä sähköisiä oppimisympäristöjä. Paikalla ovat myös lukion opiskelijakunnan hallituksen edustajat ja vanhempainyhdistys. 


ROOTS ERASMUS+ PROJEKTITAPAAMINEN NAANTALISSA 13.-18.12.2018

Saimme vieraiksemme 11 opettajaa ja 15 opiskelijaa Espanjasta, Italiasta, Kyprokselta, Tsekistä ja Turkista. Tsekin tiimi kertoo projektitapaamisen kokemuksistaan verkkolehdessä alla olevassa linkissä:

http://enewspaper.makemynewspaper.com/fcaeed2b1c6259/roots-01#.XCo31PZFxPZ


ONNNEA 575-VUOTIAALLE NAANTALILLE!

Kaupungin syntymäpäivää vietettiin 23.8.2018 Naantalin lukiossa tutustumalla kaupungin historiaan kaupunkisuunnistuksen rasteja ratkomalla ja opiskelijakunnan hallitus järjesti myös pesäpalloturnauksen.


liput.jpgNAANTALIN LUKION VUOSIKERTOMUS

Vuosikertomus 2017-2018 on julkaistu osoitteessa https://sites.google.com/gafe.naantali.fi/naantalinlukio/etusivu


ONNITTELUT TÄMÄN KEVÄÄN SÄBÄMESTAREILLE!

Sabamestarit 2018.jpgSUOMI 100 VUOTTA -JUHLA

Naantalin lukio juhlisti Suomen 100-vuotissyntymäpäivää koko koulupäivän ajan 5.12.2017. Itsenäisyyspäivän vietto aloitettiin aamunavauksella Maijamäen koulun pihalla yhdessä Maijamäen koulun oppilaiden ja opettajien kanssa. Juhlavassa ohjelmassa nostettiin lippu salkoon ja kuultiin puhe. Lopuksi laulettiin Maamme-laulu.

Lukion itsenäisyyspäivän juhla alkoi hienolla Niklas Merlan pianolla soittamalla Finlandialla. Rehtori piti tervehdyksen, jonka lopuksi lakitettiin kuusi uutta ylioppilasta. Juhlaohjelmassa oli myös vuoden alumnin Pirjo Viitasen puhe. Arvokas juhlatilaisuus päättyi hienoon tarinalliseen esitykseen, jossa käytiin läpi itsenäisen Suomen vaiheita eri vuosikymmeniltä. Kiitämme kaikkia, jotka osallistuivat juhlan suunnitteluun ja toteutukseen.

Itsenäisyyspäivän juhlan jälkeen päivän ohjelma jatkui veteraani Hannes Pullin esityksellä auditoriossa. Hän kertoi opiskelijoillemme omia sotakokemuksiaan. Häntä haastattelivat Ada Jokela ja Eero Lehtonen. Iltapäivän ohjelmassa oli myös Suomi 100 vuotta -aiheinen Kahoot!- peli ryhmänohjaajan johdolla. Koulupäivä päättyi kakkukahveihin, joissa oli tarjolla Suomi 100 -kakkupala. Lisää päivän tunnelmista  lukiomme facebook-sivulta Naantalin lukio – virallinen.

Itsenäisyyspäivän juhla 2017.jpg


KÄDET SAVESSA 6.10.2017

Lukiollamme järjestettiin Suomi 100 juhlavuoden Yhdessä-teemalla tapahtuma, jossa jokainen opiskelija ja opettaja sai palan suomalaista punasavea eli palan isänmaata muokattavakseen. Tutustuimme ensin opiskelijoiden tekemän videon avulla keramiikan historiaan ja suomalaiseen eläinmytologiaan sekä saven käsittelyyn. Opiskelijoiden ja opettajien tehtävänä oli muotoilla oma voimaeläimensä. Jokaiseen ohjausryhmään oli etukäteen koulutettu saviagentit, jotka ohjeistivat toimintaa omissa rohjoluokissaan. Lopuksi tehtävänä oli ottaa valokuva omasta valmiista teoksesta ja kirjoittaa lyhyt prosessikuvaus jaettavaksi yhteiseen kansioon pilvessä. Voimaeläimiä voi tulevaisuudessa ihailla muistopuistossamme.

Kavet savessa.jpg


LUKION MUISTOPUISTO

Lukion kuvataiteen 2. kurssin opiskelijat ovat tehneet Muistopuiston lukion pihalle. Puistossa kerrotaan tarinoita vaatteiden kautta, jotka muuttuvat ajan myötä. Naantalissakin on valmistettu vaatteita Kukkatehtaalla ja nykyisin vaatteet valmistetaan pitkälti ulkomailla. Muistopuistossa voi pohtia sitä, miten maailma ja ihminen ovat muuttuneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Teoksen vaatteet on saatu lahjoituksena. Teos on osa Suomi 100 juhlavuotta ja se täydentyy valokuvin ja näyttelyesinein syksyn aikana. Toivomme, että Muistopuisto saa olla rauhassa eikä sitä tärveltäisi.

Muistopuisto.jpgLUKIOLAISET VIERAILULLA KULTARANNASSA

Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi Naantalin lukiolaiset pääsivät opastetulle kierrokselle Kultarannan puutarhaan. Kierroksen puutarhassa lukiolaisille tarjosivat Naantalin oppaat.

Opastetulla kierroksella lukiolaiset kuulivat puutarhasta ja Suomen presidenttien historiasta.

Lukiolaiset kiittävät vierailusta!

Kultaranta.jpgPESÄPALLOTURNAUS


Maanantaina 28.8.2017 pelattiin lukion opiskelijakunnan hallituksen järjestämä pesäpalloturnaus. Pelit pelattiin sekajoukkuein ja jokainen halukas pelaaja sai itse ilmoittautua oman vuosiluokkansa joukkueeseen. Ensimmäisessä pelissä kohtasivat lukion ykköset ja kakkoset. Tästä pelistä jatkoon meni ykkösten joukkue ja he pelasivat seuraavaksi abeja vastaan.

Pelipäivän kohokohta oli kun abien joukkue pelasi lukion henkilökunnan joukkuetta vastaan. Kaikki lukiolaiset kerääntyivät Teljen kentälle katsomaan peliä. Peli oli tapahtumarikas ja se päättyi abien selvään voittoon. Abit jatkavat lukion pesäpallomestareina myös tänä vuonna.

Opiskelijakunnan hallitus järjesti kentän laidalle myös buffetin, josta yleisö sai ostaa herkkuja pelien aikana. Buffetin tuotto meni tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry:n Köyhien perheiden lapset ja nuoret kotimaassa -lahjoituskohteeseen.

Pesapallokuva 2017 nettisivulle.jpgNAANTALIN LUKION VUOSIKERTOMUS 2016-2017

Vuosikertomus on luettavissa linkissä http://bit.ly/2rTWoFi


PALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT

Opetus ja ruokailu lukiossa ovat opiskelijalle maksuttomia. Muut maksut ovat luettavissa kunkin lukuvuoden opinto-oppaassa.


MENESTYSTÄ JALKAPALLOSSA

Naantalin lukion poikien joukkue on voittanut Koululiikuntaliiton Varsinais-Suomen mestaruuden jalkapallossa 20.9.2016. Onnea!


futis.jpg
Naantalin lukion vuoden 2015-2016 vuosikertomus on luettavissa alla olevassa tiedostossa.


Naantalin yhteiskoulun, lukion ja yläkoulujen tukiyhdistyksen säännöt ovat luettavissa linkissä:Naantalin lukion muodostelmaluistelujoukkue on voittanut Koululiikuntaliiton kilpailussa 17.3.2016 kaikkien mestaruussarjojen parhaan esityksen palkinnon sekä lukion mestaruussarjan 1. palkinnon. Lämpimät onnittelut!


Muodostelmaluistelu KLL.jpg
Joukkue palkintojenjaossa 17.3.2016Amanda Laakso ja Emma Lehtonen pitivät vaikuttavan puheen Naantalin kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.2015. Voit lukea puheen alla olevassa linkissä.


Loistakaa tähtinä maailmassa - 100 vuotta Naantalin yhteiskoulusta peruskouluun ja lukioon


Kuva lev280 .jpg

Satavuotishistoriateos julkistettiin 20.10.2015. Teos sisältää Naantalin yhteiskoulun historiaa, entisten oppilaiden haastatteluja ja paljon paljon kuvia vuosien varrelta. s. 240, kannen kuva: Antti Huovinen


Hinta 25 €, myynnissä Naantalin kaupungin palvelupisteissä, museokauppa Säsongissa ja kirjakauppa Birgitassa.

   


7.1.2019


Kuva: Anu Anttila
Lukion ja Jöns Budde -salin sisäänkäynti: Vadstenanpolku 4
 

Naantalin lukio

PL 43, käyntios.Vadstenanpolku 4

21101 Naantali

puh. +358 44 733 4650

Sijainti kartalla


Sähköpostiosoitteet:

etunimi.sukunimi@naantali.fi


Lyhytosoite tälle sivulle:

www.naantali.fi/lukio


Linkkejä


Wilma

GAFE

Office365 *

Opettajien sähköposti

Opiskelijoiden sähköposti

JuliusNAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Naantalin lukio".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.