Ikääntyvien yliopiston luennot


Ikääntyvien yliopistossa kohtaavat tieteellinen tieto sekä elämänkokemukset. Tule kuuntelemaan ja jakamaan ajatuksiasi ajankohtaisista aiheista! Luennot välitetään etäyhteytenä Jyväskylän kesäyliopistosta Kristoffer-saliin (Opintie 2). Ilmoittauminen välttämätön. Ilmoittautua voit  kohdasta netti-ilmoittautuminen (15.6. alkaen), puhelimitse opiston toimistoon p. 044 7334 651 tai paikan päällä. Luennot ovat osallistujille maksuttomia. Muutokset mahdollisia.


Ke 20.9. klo 14-16 Reformaation merkkivuosi: Miksi ja milloin Suomesta tuli luterilainen maa? Prof. Kaarlo Arffman, Helsingin yliopisto.

Ke 4.10. klo 14-16 Teatterin ohjaamisen kaikkeudesta, ohjaaja Kaisa Korhonen.  

Ke 11.10. Tavallista, luomu- vai geenimuunneltua ruokaa? Prof. Raija Tahvonen, Luonnonvarakeskus,

Ke 1.11. klo 14-16  Mahdollisten tulevaisuuksien kartoittamista vuoteen 2035, Prof. Osmo Kuusi, Turun yliopisto

Ke 29.11.klo 14-16 Eurooppa nationalismin kourissa, ulkomaantoimittaja, tietokirjailija Heikki Aittokoski


Suomi 100 -juhlavuoteen liittyviä luentoja ja luentokursseja

Ma 2.10. klo 17.30-19 Puutarha ja hyvä elämä - sadan vuoden onni, puutarhatieteen dosentti Erja Rappe, lukion auditorio. Luennolla tarkastellaan luonnon vaikutuksia ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä pohditaan, mitä merkityksiä puutarhalla on ollut itsenäisyyden aikana. Luennoitsija toimii vanhempana tutkijana Ikäinstituutissa. Hän on tutkinut viherympäristöjen ja puutarhatoiminnan terveys- ja hyvinvointivaikutuksia ja innostunut terveyttä edistävistä ympäristöistä. Maksuton luento.


Ma 13.11. klo 18-19.30 Hilja Valtonen - opettaja, kirjailija ja lotta, FL, tutkija Heli Teittinen, lukion audiotorio. Hilja Valtonen oli ensimmäisestä romaanistaan lähtien todella suosittu kirjailija, lisänimeltään Painosten herratar. Hän teki myös pitkän työuran kansakoulunopettajana. Opettajan työ oli hänelle niin tärkeää, ettei hän kustantajan pyynnöistä huolimatta jäänyt vapaaksi kirjailijaksi. Suosittu kirjailija antoi teoksissaan myös naisen äänen kuulua; hän oli nuoresta pitäen myös naisasianainen. Myöhemmin hänestä tuli myös merkittävä yhteiskunnallinen ja kulttuuriasioiden vaikuttaja. Hilja Valtosen syntymästä tulee tänä syksynä kuluneeksi 120 vuotta. Hän on pysynyt luettuna kirjailijana, jonka teoksista otetaan useita painoksia, ja hänen viihdyttävät ja eläväiset tarinat ovat jatkaneet elämäänsä myös elokuvissa, joita esitetään televisiossa edelleen. Maksuton luento.


IHMISIÄ JA TAPAHTUMIA NAANTALIN HISTORIASTA  - LUENTOKURSSI

Ke 4.10.-25.10. klo 18-19.30, sukututkija Juha Vuorela, Kalevanniemen koulu.

Tutustumme Naantalin pappismiesten ja porvareiden pienoiselämäkertoihin -  keitä he olivat, mistä tulivat ja minne menivät. Perehdymme myös naantalilaisten avioliittoihin vuosina 1760-1860 – sulhasia läheltä ja kaukaa. Viimeisellä kerralla kurkistamme, miten Naantali ja naantalilaiset näkyvät digitaalisissa lähdeaineistoissa. Kurssimaksu 15 €.


Matkailu- ja kulttuuriluennot

Ti 26.9. klo 18-19.30 Bretagne - Ranskan helmi, opettaja Sakari Kurki, Kalevanniemen koulu.

Tervetuloa kiertomatkalle kauniiseen ja moni-ilmeiseen Bretagneen. Esitys sisältää kertomuksia, kuvia, videoklippejä ja musiikkia. Maksuton luento.


Pe 9.2. klo 18-19.30 Sisilian salaisuudet, FM Heidi Amedeo, Kalevanniemen koulu.

Välimeren suurin saari Sisilia pitää sisällään lukuisia historiallisia nähtävyyksiä ja upeita maisemia. Luennolla pääset tekemään Sisilian kiertomatkan ja kuvien kautta tutustutaan saaren mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Samalla kuullaan sisilialaisten elämänmenosta ja nykypäivästä. Tervetuloa kuuntelemaan ja hakemaan vaikka matkavinkkejä seuraavan loman suunnitteluun! Maksuton luento.


22.9.2017


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Yleisöluennot".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.