IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON ETÄLUENNOT

Ikääntyvien yliopistossa kohtaavat tieteellinen tieto sekä elämänkokemukset. Tule kuuntelemaan ja jakamaan ajatuksiasi ajankohtaisista aiheista! Luennot välitetään reaaliaikaisellla etäyhteydellä Jyväskylän kesäyliopistosta Kristoffer-saliin (Opintie 2). Ilmoittauminen välttämätön. Ilmoittautua voit netissä, puhelimitse opiston toimistoon p. 044 7334 651 tai paikan päällä. Luennot ovat osallistujille maksuttomia. Muutokset mahdollisia.


IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO - SYKSY 2018

Ke 26.9. Onko tämä taidetta? Katsaus nykytaiteeseen. FT Liisa Väisänen. 

Ke 10.10. Rahan valta ja hyvinvointivaltion tulevaisuus. Prof. Sixten Korkman, Aalto-yliopisto ja prof. Jukka Pekkarinen, Jyväskylän yliopisto. 

Ke 31.10. Suomalaisuuden alkuperä. Mitä geenit kertovat? Prof. Päivi Onkamo, Turun yliopisto. 

Ke 7.11. 100 vuotta sisällissodasta. FT, tutkija Tuomas Hoppu, Tampereen yliopisto. 

Ke 21.11. Sään ennustaminen. Metorologi Matti Huutonen, YLE. 

Ke 28.11. Uhkaako antibioottien tehottomuus (antibioottiresistenssi)? Bakteeriopin prof., mikrobiologian erikoislääkäri Jaana Vuopio, Turun yliopisto.

MUUT MAKSUTTOMAT LUENNOT 

Naantalin 575 juhlavuoden luento Pyhä Birgitta, birgittalaiset ja Naantalin luostari to 25.10. klo 18-19.30 Suopellon koulun auditorio. Luennoitsija FT Eva Ahl-Waris työstää parhaillaan julkaisua birgittalaisista Naantalissa. Hänen väitöskirjansa käsitteli käsityksiä Naantalin luostarista ja luostarin muiston käyttöä 1800- ja 1900-luvuilla.

Neiti Marplen ja komisario Morsen maisemissa pe 28.9. klo 18-19.30, Kalevanniemen koulu. Kuljemme FM Heli Hukkasen johdolla - ja runsaiden kuvien kera - Oxfordin ja Readingin ympäristöissä, kaupungissa ja maaseudulla. Luennolla vilahtelevat perienglantilaiset tavat ja puutarhat, lordien ja herttuoiden kartanot (stately homes); käydään Morse-kävelyllä ja tutustutaan Winston Churchillin syntymäkotiin.

Pietari - pohjolan Venetsia ti 12.3. klo 18-19.30, Kalevanniemen koulu. FM Minna Tarvolan luento antaa vinkkejä matkavalmisteluihin, liikkumiseen suurkaupungissa, nähtävyyksiin (keskustan maamerkit, kirkot, museot), ostoksiin ja ravintoloihin. Tutustumme hieman myös Pietarin historiaan ja opimme muutaman turistille hyödyllisen venäjänkielisen sanonnan21.6.2018


NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Yleisöluennot".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.