Kuljetuspalvelut

Kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle kohtuulliset kuljetuspalvelut sekä niihin liittyvät saattajapalvelut.


Kuljetuspalveluja ja niihin liittyviä saattajapalveluja järjestettäessä vaikeavammaisena pidetään henkilöä, joka ei vammansa tai sairautensa vuoksi voi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.  • Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto kuljetuspalvelun tarpeesta.


  • Hakemus ja liitteet palautetaan mihin tahansa kaupungin palvelupisteeseen (kaupungintalo, Merimasku, Rymättylä tai Velkuatai postitse osoitteeseen: Naantalin sosiaali- ja terveysvirasto, Vammaispalvelut, Käsityöläiskatu 2, PL 43, 21100 Naantali.


  • Kuljetuspalvelua voi käyttää asiointi- ja virkistysmatkoihin Naantalissa ja lähikunnissa (Raisio, Masku ja Turku). Matkat myönnetään kalenterikuukausittain eikä niitä voi siirtää seuraavalle kuukaudelle.


  • Kuljetuspalvelua ei saa käyttää lääkäri-, sairaala- tai kuntoutusmatkoihin, joihin on mahdollisuus hakea korvausta Kansaneläkelaitokselta.


  • Kuljetuspalvelumatka on yhdensuuntainen, yleensä keskeytymätön matka. Matkan jatkuminen tai paluumatka on aina uusi kuljetuspalvelumatka.


  • Invataksin tai vaihtoehtovarusteisen taksin käyttöoikeus on vain niillä henkilöillä, jotka eivät apuvälineiden tai muun erityisen syyn vuoksi voi käyttää tavallista taksia. Asiakkaalla saa olla tarpeen mukaan saattaja, jolta ei peritä maksua.


  • Maksu suoritetaan taksikortilla, joka on henkilökohtainen. Kuljettajalla on oikeus tarkistaa asiakkaan henkilöllisyys.


  • Kuljettaja veloittaa asiakkaaltaan omavastuuosuuden, joka on kulloinkin voimassa olevan linja-autotaksan mukainen. Ryhmäkuljetuksissa jokaiselta asiakkaalta, saattajaa lukuun ottamatta, peritään omavastuuosuus. Kuljetuspalvelumatka peritään vain yhdeltä asiakkaalta.


  • Mikäli kuljetuspalveluoikeus päättyy, taksikortti on ehdottomasti palautettava sosiaalikeskukseen, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali.


  • Taksi on aina tilattava taksikeskuksen kautta väärinkäytösten välttämiseksi. Taksikortin väärinkäytösten yhteydessä asiakas voi menettää kortin käyttöoikeuden.


1.6.2017Lisätiedot:Sosiaalityöntekijä
Koski Veli-Matti
Puh: +358 2 4345 240         (puhelinaika klo 9 - 10)
Gsm: +358 50 3390 560


Sosiaalityöntekijä
Hynninen Raine       
Puh: +358 2 4345 385             (puhelinaika klo 9 - 10)
Gsm: +358 44 7334 697

Avohuollon ohjaaja
Dahlin Mervi
Gsm: +358 500 9203 31

Toimistosihteeri
Laaksonen Mirva
Puh: +358 50 5951 166 
 

NAANTALIN KAUPUNKI

Yhteystiedot

Postiosoite: PL 43, 21101 Naantali

Käyntiosoite: Käsityöläiskatu 2

p. (vaihde) +358 2 4345 111

kirjaamo@naantali.fi

etunimi.sukunimi@naantali.fi

© Naantalin kaupunki

Olet antamassa palautetta sivusta "Kuljetuspalvelut".

Anna yhteystietosi, mikäli haluat saada vastauksen palautteeseesi.

Saat oman palautteesi tiedoksi myös omaan sähköpostiisi.

Syötä luku viisi numerona.