Aurinkokurun retkeilyreitti

Aurinkokurun retkeilyreitin kartta

Luonnonmaalla sijaitseva aiemmin Kultaranta Resortin ylläpitämä ulkoilureitistö on siirtynyt Naantalin kaupungin hoitoon. Samassa yhteydessä toteutettiin nimenmuutos Aurinkokuruksi.

Reitti ja kohteet säilyvät toistaiseksi ennallaan, mutta pieniä muutoksia on jossain vaiheessa tulossa. Alkuvaiheessa muutoksia tehdään mm. opastuskyltteihin. Polulta on mahdoton eksyä, sen verran tiheästi reitti on viitoitettu.

Meren läheisyydestä huolimatta ulkoilureitti ei tarjoa merinäköalaa, mutta tarjolla on upeita saariston kalliomaisemia.

Pysäköinti on Virventiellä Rymättyläntien eteläpuolella, josta tien voi ylittää suojatietä pitkin. Pysäköinti Kalliotiellä on kielletty. Pysäköintialueelta Kalliotietä pitkin reitin alkupisteelle on kävelymatkaa noin 600 metriä.

Kalliotieltä alkava noin 1 km mittainen Kurunpolku johdattaa kävijän polkujen risteyskohtaan, josta voi valita kierrettäväksi joko 1,4 km pituisen Ketunlenkin tai 1,3 km pituisen Ilveskallion reitin. Niistä Ketunlenkki on helppokulkuisempi. Molemmat lenkit kiertämällä ulkoilureitin kokonaismatkaksi tulee noin 6 kilometriä.

Ketunlenkin varrella on Karpaloisen laavu- ja tulipaikka, jossa on mukava pysähtyä tauolle. Tulentekokin on mahdollista, kunhan tuo omat polttopuut mukanaan. Ilveskallion reitin varrella on kaksi taukopaikkaa. Reitin varrelle ei ole sijoitettu roska-astioita, vaan jokainen kulkija kantaa omat roskansa pois.

Tervetuloa tutustumaan hienoon retkikohteeseen!

Liitteet