Taiteilijakoti Casa Haartman

Casa Haartmanin museorakennus

Axel Haartmanin (1877–1969) alkuperäisessä kunnossa säilytetty ateljeekoti, Casa Haartman, sijaitsee Naantalin keskustassa. Rakennuksen on piirtänyt turkulaisarkkitehti ja Haartmanin oppilas Erik Bryggman (1891-1955). Vuosina 1925–1926 suunniteltu rakennus edustaa aikakautensa klassista tyyliä Italian ja ruotsalaisen arkkitehtuurin vaikutteilla maustettuna.

Casa Haartman oli Axel ja hänen vaimonsa Hedvig Haartmanin (1874–1967) koti neljänkymmenen vuoden ajan. Taiteilijakodissa on esillä sekä tunnettujen taiteilijoiden Helene Schjerfbeckin, Fanny Churbergin ja Victor Westerholmin tauluja että Axel Haartmanin teoksia. Myös Hedvig Haartmanin kädentaidot näkyvät tekstiili- ja metallikäsitöissä.

Axel Haartman oli erittäin kiinnostunut arkkitehtuurista, sisustuksesta ja huonekaluista. Hän teki itse koristemaalauksia, mm. talon sisäänkäyntiin, kirjaston seiniin ja kattoon, ja lisäksi suunnitteli osan talon huonekaluista.

Pariskunta piti kotiaan Axelin merkittävimpänä taideteoksena ja toivoi, että se säilytetään alkuperäisessä kunnossa. Hedvigs Minne -yhdistys ylläpiti taiteilijakotia vuosina 1970–2017. Vuonna 2017 Casa Haartman lahjoitettiin Åbo Akademin säätiölle.

Lue tarkemmat tiedot Casa Haartmanista ja sen aukioloajoista.

Casa Haartman
Aukioloajat
www.casahaartman.fi
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Luostarinkatu 3
21100 Naantali

Location coordinates