Saaristo

Naantalin saariston muodostavat Rymättylän, Merimaskun, Velkuan ja Livonsaaren alueet, joihin kuuluu yhteensä tuhat saarta ja tuhat kilometriä rantaviivaa. Upeissa saaristomaisemissa asuu ympärivuotisesti 4 400 asukasta. Koko Naantalin alueella on yhteensä 4 710 kesämökkiä.

Naantalista muodostui saaristokunta vuonna 2009, kun kuntaliitoksen myötä Rymättylä, Merimasku ja Velkua liittyivät osaksi kaupunkia. Vuonna 2011 vielä Livonsaari ja Lempisaari liittyivät osakuntaliitoksella Naantaliin. Kuntaliitosten myötä Naantalin pinta-ala seitsenkertaistui.

Saaristo on Naantalissa lähellä ja helposti saavutettavissa niin autoillen, pyöräillen kuin vesiteitsekin. Maksuttomat lossit ja yhteysalukset liikkuvat Velkualla ja Rymättylässä saariin ympäri vuoden. Naantalin saariston läpi kulkevat myös suositut rengastiet.

Saaristossa on nähtävää ja koettavaa vuoden ympäri, ja useat, aktiiviset yhdistykset ja yritykset huolehtivat, että paikallisia tapahtumia ja palveluita riittää. Tervetuloa asukkaaksi tai vierailulle!

lateral-image-left
lateral-image-right
Kummelin rakennus Velkualla.

Saariston palvelupisteet

Merimaskussa, Rymättylässä ja Velkualla toimivat palvelupisteet, joissa tarjotaan tietoa saaristoalueesta sekä erilaisia kaupungin palveluita. Palvelupisteissä toimivat myös lähikirjastot.

lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right

Naantaliin liittyneiden kuntien historiasta lisätietoa:

Saariston yhdistykset

Yhteisöt ja yhdistykset ovat tärkeä voimavara Naantalin saaristolle. Alle on listattu aktiivisia Naantalin saariston paikallistoimijoita.

Merimasku

Rymättylä

Velkua ja Livonsaari

Muita saaristossa toimivia yhdistyksiä

Muita hyödyllisiä linkkejä

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö