Liikkuminen saaristossa

Bussi lossilla matkalla Velkuan Teesaloon talvella

Lossit ja yhteysalukset

Saaristossa on lauttaliikennettä Velkualla sekä Rymättylässä. Lossit ajavat Rymättylässä Airismaan ja Aaslan välillä sekä Velkualla välillä Teersalo–Palva ja Palva–Velkuanmaa. Rymättylässä ja Velkualla liikennöivät myös yhteysalukset lähisaariin. Kesällä Aaslasta pääsee Seilin saaren kautta Nauvoon yhteysaluksen kyydissä.

Lue lisää Naantalin alueen lossi- ja yhteysalusliikenteestä.

Kaikki lossien ja yhteysaluksien reitit ja aikataulut löytyvät osoitteesta opas.matka.fi.

Bussit

Turun seudun joukkoliikenne Föli vastaa paikallisesta bussiliikenteestä Naantalissa. Tarkemmat reitit ja aikataulut voit katsoa Fölin nettisivuilta.

Naantalin keskustasta Rymättylään ja takaisin liikennöivät linjat N2 ja N3 maanantaista sunnuntaihin. Bussit ajavat Rymättylän kirkonkylän kautta Röölään saakka. Osa linjoista ajaa myös Merimaskun kirkonkylän kautta. Naantalista Merimaskuun ja takaisin pääsee lisäksi linjoilla N4, N5, N6 ja 203.

Naantalin ja Velkuan välillä liikennöivät linjat N5, N6, 201 ja 203. Liikennettä on maanantaista perjantaihin. Velkualle ajaa lisäksi Vainion Liikenne, jonka linja-autot lähtevät Turun linja-autoasemalta. Tarkemmat reittitiedot ja aikataulut Vainion Liikenteen sivuilta.

Merimaskun, Rymättylän, Velkuan ja Livonsaaren alueiden sisällä liikennöi koulupäivisin myös runsaasti Fölin paikallisia bussilinjoja. Tarvittaessa linja-auton voi tilata aikatauluihin merkittynä aikana kohteeseen, jonne sen reitti ei tavallisesti yllä. Lisätietoa kutsu- ja palveluliikenteestä.

Reitit saaristoon

Saaristoon on helppo hurauttaa niin pyörällä kuin autollakin. Visit Naantalin verkkosivuille on koottu tarkemmat kuvaukset reiteistä Rymättylään sekä Merimaskun ja Livonsaaren kautta Velkualle. Sivuilta löytyy myös tietoa alueiden palveluista, kuten sopivista taukopaikoista.

Saariston rengastien sivuilla on myös kuvattu reitti pitkin pientä saariston rengastietä, joka kulkee Naantalista Rymättylän halki. Tutustu Pieneen rengastiehen Visit Paraisten sivuilla.