Yritystontit


Yritystontti Varsinais-Suomen yritysystävällisimmästä kunnasta

Sijoittuminen Naantaliin kannattaa, koska

  • Naantali sijoittui Varsinais-Suomen parhaaksi yrittäjyysilmapiirin kartoituksessa².
  • Naantalissa on Varsinais-Suomen paras kunnan ja yritysten välinen yhteistyö².
  • Naantalissa on Suomen toiseksi paras toimintaympäristö yrityksille alle 50 000 asukkaan kunnista.¹.
  • Naantali sai 5. parhaan kokonaisarvosanan yrittäjien arvioidessa kuntien elinkeinopolitiikkaa³.

¹ EK Kuntaranking 2021
² Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 2023
³ Yrittäjien kuntabarometri 2022

Naantalin kaupungin elinkeinopalvelut toimii tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa. Kaupunki pyrkii nopealla päätöksenteolla varmistamaan hankkeiden sujuvan etenemisen sekä edesauttamaan yritysten kehittymistä ja kasvua.

Tarpeiden mukaan räätälöityjä yritystontteja

Jos harkitset yrityksen toimitilojen laajentamista tai muuten vaan maisemanvaihtoa, Naantalin vapaisiin yritystontteihin kannattaa tutustua. Tontteja on tarjolla monenlaisiin tarpeisiin, kuten kauppaan, logistiikkaan ja teollisuuteen. Naantalilla on erinomainen sijainti lähellä Turkua ja Raisiota sekä hyvät logistiset yhteydet.

Naantalin saaristoon kuten Luonnonmaan Naviren alueelle sijoittuvilla yrityksillä on mahdollisuus hakea ELY-keskukselta jopa 20 % investointitukea kone-, laite- ja rakennusinvestointeihin.

lateral-image-left
lateral-image-right

Murikon ja Luolalan yritystontit

Isosuon ja Naviren lisäksi Naantalissa on vapaita yritystontteja Murikon ja Luolalan alueilla. Murikkoon osoitettiin vuonna 2021 asemakaavamuutoksessa kaksi uutta yritystonttia. Tontit sijaitsevat Putkikadun yritysalueella, josta on toimivat yhteydet niin Valtatielle 8 kuin E18-tielle. Naantalin satamaan on matkaa noin 4,5 kilometriä.

Luolalan vapaat tontit sijaitsevat Kuormatiellä ja Prosessikadulla. Kuormatiellä tontteja on tarjolla kolme, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 2,5 hehtaaria. Alueelta on hyvät yhteydet: Naantalin satama on 2,5 kilometrin päässä ja E18-tie noin kilometrin päässä. Prosessikadun teollisuustontit sijaitsevat Kuormatien pohjoispuolella, korttelissa 14. Aluetta ei ole vielä lohkottu erillisiksi tonteiksi, joten tontit voidaan muodostaa yritysten tarpeiden mukaisesti. Alueella on kadut ja kunnallistekniikka valmiina.

Saariston yritystontit – Merimasku ja Rymättylä

Merimaskun Särkänrinteellä ja Heikinmäen alueella on asemakaavan mukaan valmiiksi lohkottuja tontteja. Myös kunnallistekniikka ja kaavakadut ovat alueilla valmiina.

Rymättylän Maskulaisissa on asemakaavoitettuja teollisuus- ja varastorakennusten tontteja. Tontit on tarkoitus muodostaa yritysten tarpeiden mukaisesti, joten niitä ei ole vielä lohkottu. Useimmille alueen tonteille on vedetty vesijohtoliittymä, viemäriä ei ole vielä rakennettu.

lateral-image-left

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Elinkeinopäällikkö
Organisaatio
Hallintopalvelut
Matkapuhelinnumero
040 678 3270
Sähköposti
etunimi.sukunimi@naantali.fi
Address

Yleishallinto, Kaupungintalo, Käsityöläiskatu 2

Asiasanat

Yrittäjät
Asuminen ja ympäristö
Työ ja yrittäminen
Maankäyttö, kaavoitus ja tontit
Rakentaminen